Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29961 tot 29965
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Meerdere factoren geven aan dat Amerikaanse beurzen hét nog steeds in de vingers hebben

De beurs op Wall Street beleeft een rally waar blijkbaar maar geen einde aan kan komen. Iedereen vraagt zich af hoe de beurskoersen nog hoger kunnen klimmen en toch doen ze het telkens opnieuw. Het is dus nog veel te vroeg om al uit de markt te stappen.

De tot dus ver gerealiseerde winsten zijn allerminst te versmaden. Sinds de bodem opgetekend in maart 2009 zijn de large caps, de aandelen met een grote beurskapitalisatie, met ongeveer 150 procent in koers gestegen. Met een stijging van ca. 200 procent deden de mid- en small-caps het zelfs nog beter.

De current P/E multiple bevindt zich onder die bereikt tijdens de vorige piekniveaus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

TA goud: erop of eronder

De goudprijs staat voor een belangrijk moment. Op basis van de technische analyse zal de goudprijs binnenkort een nieuwe richting inslaan, het is nu naar boven of naar beneden. De goudprijs beweegt al enige tijd tussen de $ 1.350 en de $ 1.400. Als het de dalende trendlijn van de hoogste koersen opwaarts doorbreekt, zijn we weer vertrokken voor veel hogere koersen, als het echter door de bodem van $ 1.350 zakt, ligt de weg open naar $ 1.200.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Lagarde tevreden over trojka met EU en ECB,

De laatste tijd is er tussen de partners in de trojka onderling kritiek geuit over de aanpak van de crisis in Griekenland.

Maar volgens Lagarde is er van onenigheid geen sprake. ''De relatie binnen de trojka is van een zeer ongewone en uitzonderlijke natuur, net zoals de crisis is geweest. Maar het is een constante en solide samenwerking, waar ik erg blij mee ben.''

Lagarde gaf aan wekelijks contact te hebben met de Europese Commissie. De trojka werkt ook samen bij de steun voor Portugal, Ierland en Cyprus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Haast u! Duitsland verhoogt BTW op ZILVER…

Het is de meeste financiële websites ontgaan, maar de Bundestag in Duitsland heeft besloten om het BTW-tarief op kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen te verhogen.

Dit impliceert dat ook het gunsttarief voor zilver van 7% BTW komt te vervallen per 2014. Dan gaat het BTW-tarief voor alle zilvermunten (Philharmonikers, Kookaburra’s, Maple Leafs, Eagles, …) naar 19%!

Duitsland wil hiermee in lijn komen met de Europese richtlijnen inzake BTW-tarieven.

Praktisch betekent dit dat een aankoop van 100.000 euro aan zilvermunten bij de bekende Duitse shops maar liefst 12.000 euro duurder wordt!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

5 redenen waarom je met een dollar veel minder koopt dan 10 jaar geleden

We toonde vorige weerk al aan dat de lonen in de Verenigde Staten de evolutie van de productiviteit helemaal niet hebben gevolgd. Dit kan je ook koppelen aan de inflatie. En dan hebben we het nog niet over persoonlijke inflatie. Inflatie is een ruim begrip en een overheidsmiddel, persoonlijke inflatie en reële inflatie liggen meestal nog een pak hoger.