Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 29966 tot 29970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Een geweldige opportuniteit voor de lange termijn

Mexico, Chili, Columbia en Peru hebben hun economische banden sterker aangehaald in de vorm van een “Pacific Alliance”. De vier landen hebben importtarieven afgeschaft van 90 % van hun handel. Op deze manier kunnen de landen hun economie veel vrijer maken en laten ontwikkelen. Dit biedt een geweldige opportuniteit voor beleggers met een lange termijn horizon.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Ghana pakt illegale goudmijnen van Chinezen hard aan

Ghana wil strenger optreden tegen de illegale goudmijnactiviteiten van Chinezen. Sommigen werken zonder vergunning en veroorzaken door het gebruik van groot materieel meer milieuschade. Doordat sommige mijnen zonder vergunning werken loopt de Ghanese overheid belastinginkomsten mis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

“Amerikaanse werkloosheid daalt niet snel genoeg om QE los te laten”

Vandaag worden in de U.S. de werkloosheidscijfers voor de maand mei bekendgemaakt. De voorspellingen klinken relatief bescheiden: een jobcreatie van 165,000 buiten de landbouwsector en een werkloosheid die in de buurt van 7.5 procent zal blijven hangen.

Een verrassing in positieve zin is uiteraard altijd mogelijk – en bovendien meer dan welkom – maar een echte uitschieter lijkt er toch niet in te zitten. Bovendien zal het jobrapport meer dan enkele maanden op rij geweldig moeten meevallen om de Fed tot actie aan te sporen.

Sommige Fed-leden willen dringend actie

Bron: overgeld.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Spanje wil schoonmaak van banken versnellen

Spanje wil banken dwingen hun vastgoedbezittingen binnen enkele weken apart te zetten. Op die manier moet het vertrouwen van de markten worden herwonnen, zodat een kostbare reddingsactie voor de banken kan worden vookomen. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van bronnen binnen de Spaanse regering en financiële sector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Verliezen de centrale banken de controle?

Tot en met de maand april leek alles koek en ei voor de centrale banken. De aandelenmarkten konden alleen maar stijgen, zeker in Japan en de Verenigde Staten, de huizenprijzen trokken terug aan,... iedereen was positief. Als kers op de taart ging de goudprijs nog onderuit ook. Maar in de maand mei heeft alles een grote bocht gemaakt. Verliezen de centrale banken hun controle op de markten?