Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29966 tot 29970
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

'Bernanke zal bij rentebesluit aangeven dat Fed QE snel gaat afbouwen'

Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke zal woensdag bij de persconferentie die volgt op het rentebesluit waarschijnlijk aangeven dat de Amerikaanse centrale bank dichtbij het afbouwen is van zijn maandelijkse obligatie-opkopen ter waarde van $85 miljard. Dit meldt de Financial Times (FT).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

G8-leiders zien zwakke outlook voor economische groei

De vooruitzichten voor de mondiale economie blijven zwak, hoewel acties van beleidsmakers in de Verenigde Staten, Japan en de eurozone er wel voor zorgen dat de groei niet al te scherp vertraagt, is de conclusie van de leiders van de acht landen die bijeen zijn voor de G8-top in Noord-Ierland.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Merkel tegen Europese jeugd: 'Kom naar Duitsland'

De miljoenen jongeren die zonder werk zitten in de landen van de periferie vormen volgens Duits bondskanselier Angela Merkel “een enorme crisis”. Als gedeeltelijke oplossing voor dit probleem stelt ze toenemende intra-Europese migratie voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Zijn obligaties al dan niet interessanter dan aandelen met een hoog dividend?

Zijn obligaties al dan niet interessanter dan aandelen met een hoog dividendrendement? Steeds meer Amerikanen worstelen met deze vraag nu de lagere obligatiekoersen de rente omhoog hebben gejaagd. Uit een rondvraag bij 34 analisten bleek dat dividendaandelen echter nog steeds de voorkeur krijgen.

Daar is een heel eenvoudige reden voor. De obligatierente mag dan al zijn gestegen, ze komt bijlange nog niet in de buurt van de dividendrendementen die enkele aandelen met een zwaar gewicht op de beurs van Wall Street opleveren. De rente moet nog fiks stijgen alvorens ze die rendementen kunnen overtreffen.

Regelmatige dividendverhogingen

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

'Protectionisme internationale handel neemt toe'

De G20-landen hebben in de afgelopen 7 maanden samen ruim 100 nieuwe maatregelen genomen die de internationale handel beperken. Dat stelde de Wereldhandelsorganisatie (WTO) maandag.

De nieuwe maatregelen raken volgens de WTO in totaal 0,5 procent van alle importen van de landen uit de G20, de groep van 's werelds meest invloedrijke economieën.

Die landen namen ook maatregelen die de handel bevorderen, maar daar werden er de afgelopen 7 maanden minder van doorgevoerd dan in de vorige periode die de WTO onderzocht.