Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29986 tot 29990
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Chinese kredietbubbel staat op ploffen en het wordt er een 'zoals in de moderne wereld-geschiedenis nooit is gezien'

China’s schaduwbankensysteem is volledig ‘out of control’ en dreigt een bubbel te veroorzaken zoals er in de moderne wereldgeschiedenis nooit een is gezien. Dat zegt het kredietadviesagentschap Fitch Ratings. Volgens het agentschap is de schaal waarop kredieten zijn verleend dermate extreem dat het land er niet meer in zal slagen zich 'uit de problemen te groeien' zoals het dat in het verleden wel deed.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Gemiddelde huizenprijzen gelijk aan Belgische huizenprijzen

Uit een eigen inventarisatie van het Financieele Dagblad blijken huizen in Nederland op hetzelfde prijsniveau te zitten als in België. De afgelopen jaren zijn de Nederlandse huizenprijzen gezakt en de Belgische huizenprijzen zijn juist gestegen.

In 2008 kostte een huis in Nederland gemiddeld nog €252.000. In vijf jaar tijd is het gemiddelde bedrag gezakt naar €215.000. In Duitsland en België zijn de huizenprijzen juist gestegen in de afgelopen jaren. Een huis in Duitsland kost nu gemiddeld €200.450 en in België €215.500. Naar verwachting gaan de prijzen in België zakken de komende jaren door het beperken van de woonbonus. Deze subsidie voor het kopen van een huis is te vergelijken met de hypotheekrenteaftrek.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Britse bank wil geld zien

De Britse bank Co-operative wil naar verluidt obligatiehouders laten meebetalen aan het opvullen van zijn kapitaaltekort. De bijdrage maakt deel uit van het reddingsplan om de bank overeind te houden, zo meldde The Sunday Telegraph.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Max Keiser: ‘De prijzen reflecteren geen vraag en aanbod meer’

Hieronder een nieuwe aflevering van Keiser Report. Vanaf minuut 04.50 in onderstaande video legt Max Keiser uit dat alle prijzen, die deel uit maken van de de financiële markten, niet meer alleen tot stand komen door vraag en aanbod. Alle prijzen worden direct of indirect gemanipuleerd, aldus Max. We hebben niet meer te maken met een echte economie van vraag en aanbod. Het zijn allemaal slechts ‘prijshologrammen’ in een kunstmatige financieel stelsel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 16 juni 2013

‘De geschiedenis kan zich niet herhalen’

Vraag aan Armstrong:

In diverse boeken over de crisis, zoals Conquer the Crash van Robert Prechter en Aftershock van de New York Times best seller auteur Robert Wiedemer, wordt voorspeld dat we te maken zullen krijgen met een nieuwe Grote Depressie, met werkloosheid die tot boven de 50% gaat stijgen en een crash van aandelenmarkten, 90% zullen dalen. Wiedemer voorspelt daarnaast stijgende inflatie tot wel 100%. Wat is jouw mening daarover?

Antwoord Armstrong:

Wat er in deze boeken wordt geschreven is totale onzin. Ze denken alleen vanuit het binnenlandse perspectief en gaan ervan uit dat de geschiedenis zich op dit punt zal herhalen. Ze hebben geen idee van wat ze voorspellen, omdat ze niet denken vanuit de globale wereld. Met de komst van globalisering is alles met elkaar verbonden.