Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 29996 tot 30000
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Rusland begint handel in fysieke edelmetalen

De beurs in Moskou begint aan het eind van 2013 met de handel in fysiek goud en zilver. In 2014 is het ook de bedoeling om handel te starten in palladium en platina. De handel in de fysieke edelmetalen moet de liquiditeit in de markt vergroten en meer deelnemers aantrekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Citigroup geeft de voorkeur aan de Zuid-Koreaanse beurs

Vanaf de piek bereikt op 5 mei heeft de MSCI Emerging Markets Index zowat 10 procent moet prijsgeven. Seoul onderscheidde zich in gunstige zin met een verlies van niet meer dan 4 procent. De Zuid-Koreaanse beurs hield dus goed stand en dat stemt de waarnemers hoopvol.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Van besparen is bij de EU-ambtenaren zelf nog geen sprake

Vorige week hadden we het nog over de graaicultuur in het Europees parlement . Waar niet werd over gesproken zijn de ongeveer 55.000 ambtenaren die werken voor de instellingen van de Europese Unie. Iedereen weet dat zij goed betaald worden maar over hoeveel geld gaat het nu eigenlijk?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Eén tiende wereldbevolking zal in klimaat-hotspots leven

Tegen het einde van de eeuw zal 10 procent van de wereldbevolking leven op een locatie waar minstens met twee effecten van de klimaatverandering moet worden afgerekend. Dat is de conclusie van een internationale studie onder leiding van wetenschappers aan het Potsdam Institute for Climate Impact Research naar de gevolgen van de klimaatverandering voor oogsten, water, ecosystemen en gezondheid. Deze zogenaamde klimaat-hotsports zullen volgens het rapport vooral zijn geconcentreerd in het zuidelijke Amazone-gebied in Zuid-Amerika, dat grote veranderingen zou ondergaan op het gebied van watervoorraden, oogsten en ecosystemen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Rutte, Samsom en de bananenmonarchie

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik zeg: Sorry! Excuses aan iedereen. Het spijt me….  Ik heb het over de uitspraken van premier Rutte, die iedereen opriep het geld te laten rollen. Ik heb het over PvdA-leider Diederik Samsom die meende dat er meer verleiding moest zijn om te spenderen. Sorry. Sorry. Sorry. Want weet u….  Ik was namelijk degene die hen in het diepste geheim had geadviseerd dit te zeggen. Een beetje dom van me; ik begrijp het hoongelach. Dit was inderdaad een oproep tot een Mission Impossible.