Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30011 tot 30015
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Britse en Europese centrale bank handhaven rentetarief

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente in de eurozone onveranderd op 0,5 procent, een recordlaagte. Ook de Britse centrale bank handhaaft het huidige rentetarief en brengt ook geen wijzigingen aan in de omvang van het stimuleringsprogramma, maakte de Bank of England (BoE) bekend na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

ECB houdt rente op 0,5 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt het belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Japanse beurs bijna in bear market

De Japanse Nikkei is vanaf het hoogtepunt van bijna 16.000 punten al met 18% naar beneden gegaan. Nog een klein zetje omlaag en we kunnen spreken van een 'bear market'. Op 23 mei verloor de Nikkei in één dag ruim 7%. Sindsdien waren er nog een paar grote verliesdagen van 3 tot 5 procent. Beleggers maken zich zorgen over de duurzaamheid van de beursrally. De index staat nu onder de 13.000, de laagste stand sinds begin april.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

5 redenen om grondstoffen-ETF’s buiten te gooien

De laatste jaren hebben de grondstoffen-ETF's er een fantastische rit opzitten. Maar het vet lijkt van de soep. Seeking Alpha ziet 5 redenen waarom het nu beter is om je grondstoffen ETF's buiten te gooien. Inflatie zit er niet direct in de komende maanden, ondanks al het printen van extra geld, blijft de inflatie afnemen waardoor ook de grondstofprijzen dalen. Maar er zijn nog (verdoken) redenen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Griekse werkloosheid stijgt naar record: 26,8 procent

De werkloosheidsgraad in Griekenland is in maart naar het recordpeil van 26,8 procent geklommen. Dat blijkt uit cijfers van het Griekse bureau voor statistiek.