Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30021 tot 30025
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

De beste financiële apps voor je smartphone

We kunnen steeds meer met onze smartphone en we willen steeds sneller op de hoogte worden gehouden van het financiële nieuws. Onderstaande lijst geeft een overzicht van de beste financiële apps die je kan gebruiken om je financiën gemakkelijker te beheren.

Bron:
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel goud en zilver

De belangstelling voor gouden munten en zilveren munten blijft op recordhoogte, zo meldt Richard Peterson van de US Mint. De prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar fysiek goud en ondersteunde daarmee de goudprijs .

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Buitenlandse investeringen creëren minder banen

België heeft het voorbije jaar 169 directe buitenlandse investeringen aangetrokken. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst & Young. Er wordt aan toegevoegd dat de directe buitenlandse investeringen daarmee ook stilaan een niveau bereiken dat werd opgetekend voor het uitbreken van de financiële crisis vijf jaar geleden. Er wordt echter benadrukt dat de investeringen het voorbije jaar slechts 2.939 nieuwe banen hebben opgeleverd. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover het jaar voordien.

[...]

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Toren van Babel in de Noordzee

In een Duits wrak in de Noordzee lag zeventig miljoen aan goud en diamanten. Het was al een tijdje bekend maar door een bijzonder project van particulieren leed in de fifties ineens half Nederland aan goudkoorts. Iedereen hapte naar lucht, kookte, wilde de Noordzee induiken. De schat lag in de Renate Leonhardt; een Duitse vrachtschip dat in 1917 met een kostbare lading ten onder ging bij Texel. Enkele particulieren bouwden met een schare aandeelhouders een duikput van 25 meter hoog. Het was een omgekeerde Toren van Babel, zie afb. Of het gelukt is, is te zien in de documentaire Het Spoor terug: Goudkoorts in de Noordzee. Hieronder: De Duiktoren van Babel klaar voor transport.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Miljardenverlies voor SNS Reaal - 'angstaanjagend veel geld'

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam bij het verlies nog 1,6 miljard euro, eveneens door verliezen in de vastgoedtak. Opgeteld komt SNS Reaal uit op een verlies van bijna 2,6 miljard euro als gevolg van de vastgoedcrisis en eenmalige afschrijvingen. Door het verlies zal SNS Reaal dit jaar geen winst maken, meldt bestuursvoorzitter Gerard van Olphen in een toelichting. In 2011 boekte SNS Reaal nog een winst van 87 miljoen euro.

De afschrijvingen op Property Finance bedroegen in totaal in 2012 941 miljoen euro. Oorzaak was volgens SNS de verslechtering van de vastgoedmarkten. De verliezen bij het onderdeel zorgden voor een aanzienlijke verslechtering van de kapitaalbasis van SNS.