Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30021 tot 30025
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Spaanse staatsschuld piekt

De overheidsschuld van Spanje is in het eerste kwartaal naar een nieuw record gestegen. Het gaat nu om 923 miljard euro, of 88,2 procent van het bruto binnenlands product. Dat meldt de Spaanse nationale bank. Tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar is de staatsschuld met 19,09 procent gestegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Jim Cramer maakt zich zorgen over de krantenkoppen

Krijgen we een fikse correctie op de beurs, met die verstandhouding dat het een tijdelijke neerwaartse beweging betreft in een trend die opwaarts gericht blijft? Als we Jim Cramer mogen geloven is dat inderdaad een mogelijkheid. Hij heeft in ieder geval wat aandelen verkocht.

Hij houdt nu meer cash aan en dat heeft rechtstreeks te maken met wat er in de media  werd gemeld. Jim Cramer maakt zich namelijk zorgen over de krantenberichten, want die besteedden meer en meer aandacht aan de stijgende rente. Het begint dus bij brede lagen van de bevolking door te dringen dat de rente in beweging is.

New York Times hijst de rode vlag

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

“Terugschroeven VS-stimuleringsmaatregelen kan de halve wereld op stelten zetten”

Het terugschroeven van de VS-stimuleringsmaatregelen kan de halve wereld op stelten zetten. De U.S. Federal Reserve’s massieve quantitative easing programma zal vroeg of laat teruggeschroefd moeten worden en dat is een zaak die de hele wereldeconomie aanbelangt.

Voormalig World Bank President Robert Zoellick heeft daarmee een waarschuwing de wereld ingestuurd die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De FED zal individuele landen er toe dwingen om naar het eigen groeiverhaal te kijken en daar de gepaste conclusies uit te trekken.

Structurele hervormingen zijn noodzakelijk

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

S&P: Nederlandse huizenmarkt waarschijnlijk verder omlaag

Nederlandse hypotheekobligaties presteren stabiel, ondanks een waarschijnlijke verdere daling van de huizenprijzen, stelt Standard & Poor's in een vrijdag verschenen rapport.

In het rapport gericht op Nederlandse gesecuritiseerde hypotheekobligaties, stelt de kredietbeoordelaar dat het aantal wanbetalingen weliswaar iets is opgelopen, maar dat de hypotheekportefeuilles 'relatief stabiel' zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

VS obligatiemarkt is een ponzi-markt

Scott Minerd, global chief investment officer bij Guggenheim Partners, zegt in een recente nota dat de markt voor overheidsobligaties in de Verenigde Staten niets minder is dan een ponzi-markt. Dit kan alleen maar blijven duren totdat alles in elkaar stuikt, zo staat op MarketWatch...