Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30026 tot 30030
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Actieplan tegen bankroet Detroit

Detroit, de thuisbasis van de Amerikaanse autogigant General Motors, gaat gebukt onder een schuldenlast van 17 miljard dollar (12,7 miljard euro) en is hard geraakt door de economische crisis.

Orr wil nu dat de schuldeisers instemmen met een afschrijving van schulden en dat vakbonden akkoord gaan met kortingen op pensioenen.

''Onze plannen zijn stoutmoedig want agressieve stappen zijn nodig om Detroit er weer bovenop te helpen'', aldus de curator.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Leven als God in Frankrijk zit er voor de Fransen steeds minder in. Zij moeten zich opmaken voor een pijnlijke pensioenhervorming, met onder andere een duidelijke verlenging van het verplichte aantal gewerkte jaren. Een vandaag gepubliceerd expertenbericht stelt voor die duur te verlengen van 41,5 jaar nu tot 44 jaar. Een uitzondering geldt voor werknemers die voor 1966 zijn geboren: zij hoeven niet langer aan het werk te blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

2 redenen waarom Japan zo diep in de problemen zit

De Nikkei kon vandaag lichtjes herstellen na de klap van meer dan 6 procent gisteren. Die forse daling bracht de Nikkei op drie weken tijd in een berenmarkt met een daling van meer dan 20 procent. De crash in Japan begint voorpagina nieuws te worden, iedereen begint zich af te vragen wat er precies aan de hand is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

IMF: QE zeer voorzichtig afbouwen

''Europa kan ook rente ondervinden van het afbouwen van monetaire verruiming. De rente in Zuid-Europa daalde eerst spectaculair, maar stijgt nu weer. Dat kan het fundament onder de eurozone ondermijnen'', aldus Hans de Geus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

IMF verlaagt groeiverwachting VS voor 2014

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn verwachting voor de groei van de Amerikaanse economie in 2014 verlaagd. Volgens het fonds zorgen de bezuinigingen bij de Amerikaanse overheid voor druk op de economische groei in de Verenigde Staten en zal dat "wegen op de consumptie de komende trimesters". Dat blijkt uit een rapport dat het IMF vandaag publiceerde.