Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 30031 tot 30035
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Elon Musk: “Apple heeft veel cash”

Elon Musk is iemand die ze een “serial entrepreneur” noemen. In 2002 verkocht hij nog PayPal aan eBay voor $ 1,5 miljard. Nu scheert hij hoge toppen met zijn bedrijf Tesla Motors, het aandeel verdubbelde al in waarde de laatste maanden en rapporteerde de eerste zwarte cijfers in het eerste kwartaal van dit jaar. Maar hoe ziet hij de toekomst van Tesla?

Naast Tesla is Elon Musk ook voorzitter van SolarCity en is hij CEO van Space Exploration, maar Tesla Motors is momenteel zijn paradepaardje. Gezien zijn historie met PayPal is het dus niet ondenkbaar dat Musk ooit Tesla Motors verkoopt aan een ander groot bedrijf.

Apple of Google?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

10 signalen dat de Amerikaanse economie vertraagt

De Amerikaanse consument tankt meer vertrouwen. Er wordt voor volgend jaar een economische groei voorspeld van meer dan 3 % in de Verenigde Staten, en toch zijn er tekenen aan de wand dat het zover niet zal komen. De Verenigde Staten zit al jaren vast in een "muddle through" economie zoals John Mauldin het zegt, en niets wijst erop dat dit snel zal veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Hedge Funds dumpen goud

De zwakke prestatie van de goudprijs heeft ervoor gezorgd dat het aantal hedge funds die in goud zitten, gedaald is tot het laagste niveau sinds 2010. Het totaal aan activa van deze hedge funds is in diezelfde periode gedaald met 33 %. Dit is een positief signaal voor de goudprijs, de meeste hedge funds die het niet meer zien zitten met goud, zullen hun posities nu wel geliquideerd hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

COMEX geeft manipulatie van zijn cijfers toe

De COMEX geeft dagelijks een overzicht van de goudvoorraden die het aanhoudt. Sinds begin deze week heeft het een disclaimer toegevoegd aan deze cijfers. De COMEX wil niet langer garant staan voor de volledigheid en juistheid van deze cijfers. M.a.w. de COMEX geeft toe dat er met de cijfers wordt geknoeid, waarom zou je anders voor indekking zorgen?, zegt Truth in Gold...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Export trekt Spaanse economie langzaam maar zeker uit het moeras

Wie de macrocijfers over Spanje onder ogen krijgt, zal het huilen nader dan het lachen staan. Met een werkloosheid van 27 procent – meer dan 1 op 4 Spanjaarden heeft geen volwaardige baan – ziet de situatie er hopeloos uit, zeker wanneer we weten dat de jeugdwerkloosheid de 50 procent overtreft.

Spanje – naar grootte de 4de Europese economie – bevindt zich al 6 jaar op rij in een recessie. De oorzaken van de malaise zijn genoegzaam bekend: de boom in de bouwsector was op los zand gebaseerd. Zodra de onroerend goedmarkt instortte was het lot van de Spaanse economie snel bezegeld.

Exportproducten met een hogere toegevoegde waarde