Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30031 tot 30035
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Vertrouwen in de huizenmarkt

Banken, makelaarsorganisaties en bouwondernemingen zijn gebaat bij een herstellende huizenmarkt. Ze proberen via de media het sentiment te verbeteren.

Wat moet u doen als onderzoekresultaten negatief uitvallen? Het onderzoek anders insteken. Naar mijn gevoel gebeurt dit de laatste maanden vaak bij banken en makelaarsorganisaties. De huizenprijzen blijven nog steeds dalen en banken doen nog steeds niet hun best om in het belang van hun klanten te denken. Toch voorspellen economen van de Rabobank een opleving van de huizenmarkt in 2014. ING heeft ook een slimme manier van aanpak. Zij geven aan dat het vertrouwen in de huizenmarkt weer aan het stijgen is. Met dit soort berichten kunnen ze het vertrouwen beïnvloeden. Bijna dagelijks verschijnen er voorspellingen over de huizenprijzen in de media, maar in werkelijkheid heeft niemand een idee.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Hans de Geus: overmatig rondklotsend kapitaal

''Fundamenteel is er niet zo veel veranderd. De boodschap van Bernanke betekent dat het met de economie beter gaat, maar er is te veel kapitaal dat rondklotst in de wereld. Veel beleggingsgeld zorgt voor veel beweeglijkheid en dat leidt alleen maar af van de reële economie'', aldus Hans de Geus.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Huizenprijzen sinds 2008 met 20,5% gedaald

Het zal niemand meer verbazen dat in mei de huizenprijzen opnieuw ver onder het niveau van dezelfde maand een jaar eerder liggen. De huizenprijzen daalden uiteindelijk met 8,2%. De prijzen zijn dus harder gedaald dan in april. De prijsdaling in april was 7,6% vergeleken met een jaar eerder. Huizenkopers betaalden in mei gemiddeld 211.869 voor een koopwoning.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Vicieuze cirkel bank in problemen, land in problemen doorbroken

''Een template mag het niet heten, maar als een bank in problemen komt wordt deze in 5 stappen gered'', aldus economie-verslaggever Bart Reijnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Daling huizenprijzen versnelt

Bestaande koopwoningen waren in mei 8,2% goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de prijsdaling iets groter dan die in april (7,6%).

In mei lagen de huizenprijzen op hetzelfde niveau als eind 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.