Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30041 tot 30045
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Buitenlandse investeringen creëren minder banen

België heeft het voorbije jaar 169 directe buitenlandse investeringen aangetrokken. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst & Young. Er wordt aan toegevoegd dat de directe buitenlandse investeringen daarmee ook stilaan een niveau bereiken dat werd opgetekend voor het uitbreken van de financiële crisis vijf jaar geleden. Er wordt echter benadrukt dat de investeringen het voorbije jaar slechts 2.939 nieuwe banen hebben opgeleverd. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover het jaar voordien.

[...]

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Toren van Babel in de Noordzee

In een Duits wrak in de Noordzee lag zeventig miljoen aan goud en diamanten. Het was al een tijdje bekend maar door een bijzonder project van particulieren leed in de fifties ineens half Nederland aan goudkoorts. Iedereen hapte naar lucht, kookte, wilde de Noordzee induiken. De schat lag in de Renate Leonhardt; een Duitse vrachtschip dat in 1917 met een kostbare lading ten onder ging bij Texel. Enkele particulieren bouwden met een schare aandeelhouders een duikput van 25 meter hoog. Het was een omgekeerde Toren van Babel, zie afb. Of het gelukt is, is te zien in de documentaire Het Spoor terug: Goudkoorts in de Noordzee. Hieronder: De Duiktoren van Babel klaar voor transport.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Miljardenverlies voor SNS Reaal - 'angstaanjagend veel geld'

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam bij het verlies nog 1,6 miljard euro, eveneens door verliezen in de vastgoedtak. Opgeteld komt SNS Reaal uit op een verlies van bijna 2,6 miljard euro als gevolg van de vastgoedcrisis en eenmalige afschrijvingen. Door het verlies zal SNS Reaal dit jaar geen winst maken, meldt bestuursvoorzitter Gerard van Olphen in een toelichting. In 2011 boekte SNS Reaal nog een winst van 87 miljoen euro.

De afschrijvingen op Property Finance bedroegen in totaal in 2012 941 miljoen euro. Oorzaak was volgens SNS de verslechtering van de vastgoedmarkten. De verliezen bij het onderdeel zorgden voor een aanzienlijke verslechtering van de kapitaalbasis van SNS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Outflows bij GLD is goed nieuws voor de goudprijs

De grote daling van de voorraad fysiek goud bij de goud-ETF GLD wordt wel eens aangehaald als de grote reden achter de daling van de goudprijs. Maar volgens Zerohedge is dit in feite een goede zaak voor de goudprijs. Volgens Zerohedge zitten de grote bullion banks achter deze outflows omdat ze er, rarara, veel geld mee kunnen verdienen.

De outflows uit de goud-ETF GLD begonnen al begin januari, drie maanden voor de grote crash van de goudprijs. In die periode wist de goudprijs nog goed stand te houden. De outflows kunnen dus geenszins hoofdverantwoordelijke zijn voor de forse daling van de goudprijs.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Kijktip: schokkende docu over schaliegas

Wordt schaliegas na huizen- en bankencrisis onze volgende financiƫle zeepbel?

Vanavond zendt Tegenlicht de controversiƫle film Gasland uit. Deze documentaire annex roadmovie volgt filmmaker Josh Fox die zelf een stuk grond heeft waar hij een gaslease voor kan krijgen: bedrijven mogen dan tegen betaling in zijn tuin boren. Hij gaat allerlei boorputten af, en raakt overtuigd van de negatieve gevolgen van de schaliegaswinning in de Verenigde Staten. Gasland veroorzaakte bij verschijnen veel ophef. De beelden waarbij een bewoner die vlak naast een schalieboorput woont, zijn water in brandt steekt, zorgden dat veel Amerikanen zich tegen de schaliegasboringen keerden.