Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 30041 tot 30045
Bron: cnn.com
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Nieuw Europees bankenreddingsplan zal investeerders raken

In the event of a future banking crisis, European finance ministers agreed there would be bank 'bail-ins' instead of 'bailouts' where investors would be forced to rescue struggling financial institutions.

European Union finance ministers approved a plan Thursday for dealing with future bank bailouts, forcing bondholders and shareholders to take the hit for bank rescues ahead of taxpayers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Marc Faber lacht om de plannen van Bernanke

Marc Faber laat bij Bloomberg weten dat de vooruitzichten voor aandelen, obligaties en goud er op korte termijn goed uitzien. Dr. Doom verwacht echter niet dat aandelen naar nieuwe record zullen stijgen. Ook wordt er gesproken over (des)inflatie in Europa, het shorten van goud.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Bitcoins: de slagkracht van virtueel geld

De Bitcoin houdt de gemoederen de laatste maanden flink bezig. Volgens sommigen is het vooral een lokale munt van wereldwijdwebdorp, waar anderen het als een serieus betaalmiddel voor de haperende wereldeconomie zien. Is een digitale revolutie aanstaande of gaat virtueel geld zijn plek opeisen in het huidige betaalsysteem?

Sommige innovaties lijken geen ander doel te hebben dan om een slingerbeweging te geven aan vastgeroeste structuren. Net zoals tien jaar geleden het illegale Napster Apples Steve Jobs op het idee bracht van de legale variant, genaamd iTunes, zo zou de Bitcoin wel eens een blauwdruk kunnen worden van een volledig gedecentraliseerd digitaal betaalsysteem.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

ECB hielp Europese grootbanken ontsnappen aan Cypriotisch drama

De Gouverneur van de Cypriotische Centrale bank (Panicos Demetriades) heeft een zware beschuldiging tegen de Centrale Bank geuit. In een interview met Tagesspiegel zei Demetriades dat de ECB de Laiki-bank gedurende een jaar doelbewust overeind heeft gehouden met 9,2 miljard Euro krediet, die nauwelijks gewaarborgd was door een onderpand.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Beurs laat licht herstel zien

Aan het begin van de week kreeg de vorige week een vervolg, maandag stonden aandelen op de beurs onder druk. De reden hiervan was dat beleggers ongerust zijn over de mogelijke gevolgen van het afbouwen van steun door de Federal Reserve. Beurzen zoals de CAC-40, DAX-30 en FTSE-100 verloren allen meer dan -1%. Een andere reden voor lagere aandelenkoersen kon gevonden worden in China, de Shanghai Composite kelderde maandag -5% en dit was het grootste verlies op één dag sinds augustus 2009. In China zou een liquiditeitscrisis kunnen ontstaan en ook Goldman Sachs stelde economische verwachtingen naar beneden bij.