Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 30051 tot 30055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Deze grafiek voorspelt onheil voor de beursrally!

We zitten al enkele weken ongemakkelijk op onze stoel als we naar de beursklim kijken. Terwijl de koersen almaar hogere toppen opzoeken, verslechteren de onderliggende fundamenten.

Dat beeld wordt bevestigd door de Citigroup Economic Surprise Index (CESI), die in een vrije val is geraakt. Dit impliceert dat de kans op positieve economische verrassingen met de dag slinkt, wat slecht nieuws is voor de economische groei.

Zowel in 2010 als in 2011 was een stevige daling van de CESI een voorbode van een forse beurscorrectie!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Jim Sinclair: “Zo zullen de miljardairs hun welvaart behouden”

De onderstaande redenering van Jim Sinclair is zo gek nog niet. Nu ook het BIS de blauwdruk voor de toekomstige bail-ins heeft goedgekeurd, stevent de wereld in snel tempo af op een globale reset. Een reset van het financiële systeem is het enige dat de wereld nog kan redden van de ondergang. Totdat alles klaar is, worden de puzzelstukken een voor een in elkaar geschoven.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Brussel: meer dan 30.000 betogers voor gelijk statuut en tegen loonstop

Meer dan 30.000 mensen kwamen donderdag 6 juni in Brussel op straat tegen de loonbevriezing en voor een gemeenschappelijk statuut voor arbeiders en bedienden. De socialistische en christelijke vakbonden riepen op tot deze betoging.

Deze bijdrage is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.0 België licentie

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Aandelenmarkten op zoek naar realiteit – correctie in 4 grafiek

Op 3 juni lieten we al een aantal grafiek op u los die aantonen dat een correctie onvermijdelijk is. Dat de S&P 500, de grootste en belangrijkste graadmeter voor Amerikaanse aandelen, veel te ver op de realiteit vooruit gelopen was, begint steeds meer duidelijk te worden. Vandaag presenteren we nog enkele grafieken van Zerohedge en BusinessInsider om onze bewering kracht bij te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Hoe zit het eigenlijk met zilver?

De beleggers in zilver hebben er niet zo'n goede 6 maanden opzitten. De goudprijs wist redelijk te herstellen na de sell-off van midden april, maar de zilverprijs is sindsdien nog verder gezakt. Sinds november daalde de zilverprijs met ongeveer 35 %. Aangezien er over zilver nog maar weinig wordt gesproken, maakte MarketWatch een analyse.

De stijging van de zilverprijs moet fundamenteel komen van twee factoren: 1) samen met goud als een indekking tegen inflatie, een monetaire reactie of 2) door een hogere vraag vanuit de industrie bij een aantrekkende economie, een industriële reactie. Momenteel is er nauwelijks inflatie en vertraagt de globale economische groei. Dat biedt weinig goede vooruitzichten voor de zilverprijs.