Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30051 tot 30055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Pring: “Commodities kunnen gaan exploderen”

Op de grondstoffenmarkten is het al een tijdje rumoerig. Enkele grote brokers – we vermelden Goldman Sachs als meest in het oog springend – hebben het einde van de supercyclus bij de commodities aangekondigd. Het vet zou met andere woorden van de soep zijn, op superwinsten hoeven we niet te rekenen.

De redenen waarom de commodities uitgesteld in de ring zouden liggen, liggen eigenlijk bij de hand. Telkens opnieuw wordt er verwezen naar China, dat niet langer een commodities-slokop zou zijn. Bovendien zou het aanbod aan commodities de vraag bijgebeend hebben.

Zeg daar Martin Pring het heeft gezegd

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Tapering QE is een positief signaal… toch?!

De markten reageren bijzonder negatief op de boodschap van Fed-president Ben Bernanke die kwam vertellen dat de stimuleringsmaatregelen afgebouwd kunnen worden wanneer de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar kan blijven verbeteren.

De vraag van 1 miljoen is de volgende: moeten we ons wel degelijk zorgen maken over het terugschroeven van maatregelen die bedoeld waren om de economie te ondersteunen? Want eigenlijk betekent het ‘taperen’ van QE een positief signaal, pessimisme en ‘taperen’ gaan eigenlijk niet samen… toch?!

Bill Gross heeft zijn zegje...

Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Poetin: oliedeal van $60 mrd met China

Poetin zei dit tijdens een bijeenkomst in Sint Petersburg met de Chinese vicepremier Zhang Gaoli, aldus Reuters.

De deal met Rosneft tekent het belang van de Aziatische markt voor de Russische olie-industrie. Rusland is inmiddels goed voor een vijfde van de olie die Azië importeert.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

EU eens over eisen steun banken uit noodfonds

Europese banken moeten in de toekomst een direct beroep kunnen doen op het Europees noodfonds. Over de voorwaarden waaronder de banken dit kunnen, raakten de ministers van Financiën van de 17 eurolanden het vandaag eens. De voorzitter van de eurogroep, minister Jeroen Dijsselbloem, sprak van een van de belangrijke bouwstenen van een bankenunie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Dr. Doom koopt deze 3 zaken

Je moet ergens geld verdienen. Waar kan je nu het beste geld verdienen vraagt Yahoo Finance aan Marc Faber. Het is niet gemakkelijk om nu ergens geld te verdienen, maar als tegendraadse belegger zijn er altijd activa te vinden die niemand moet hebben.

De eerste is verrassend genoeg Amerikaanse obligaties. Ten tweede kijkt Faber naar de meest gehate grondstoffen van dit moment: goud en zilver. En tenzij de goudprijs volledig implodeert, zijn goudmijnaandelen momenteel spotgoedkoop. Ten slotte ziet hij dat de valuta in de groeilanden enorm zwak zijn door de valutaoorlog. Je kunt daar geld mee verdienen door deze valuta te shorten.