Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30056 tot 30060
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Aandelenkoersen vliegen omhoog door goedkoop geld

De aandelenkoersen in Amerika en Europa hebben een stevige impuls gehad van de lage rente. Deze grafiek laat zien dat zowel de DAX als de Dow Jones pas echt begonnen te stijgen toen de centrale banken de rente omlaag schroefden. In de VS is de rente nog lager dan hier. Niet geheel toevallig doet hun aandelenmarkt het ook wat beter.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Kazachstan voegt 32 ton aan goudvoorraad toe

Ook Kazachstan koopt sinds kort veel goud. In minder dan twee jaar voegde het land 32 ton goud aan haar reserves toe. Daarvan is een groot deel afkomstig uit binnenlandse mijnproductie. Door goud te kopen dekt de centrale bank zich in tegen een valutacrisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Waarom de toekomst van goud er zo rooskleurig uit ziet

De toekomst van goud ziet er fantastisch uit. Jim Sinclair zei recent nog dat de grote manipulators van de goudmarkt hun jas aan het draaien zijn en binnenkort de grote vrienden worden van goud. Maar er is veel meer aan de hand. Het goud wacht nog “gouden tijden”. Om te begrijpen waarom goud nog een rooskleurige toekomst voor zich heeft, kijken we eerst even naar de typische karakters van een goudbull.

Ten eerste hebben goudbeleggers een uitgesproken lange termijn visie. Een daling van de goudprijs bezorgt een echte goudbelegger weinig nervositeit. Het is pas als onze maag begint te keren en we stilaan beginnen twijfelen of we toch niet verkeerd zijn, dat de rest al hun goud al lang heeft buiten gegooid waardoor de bodem is gezet. Deze fase lijkt al achter de rug te zijn met de crash in april. Moest er nog een crash komen, weten de goudbulls dat een herstel er in zit door de immense vraag naar fysiek goud elke keer de goudprijs daalt.

Realistisch ipv optimistisch

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Staat goud op een keerpunt?

Volgens Peak Prosperity staat de goudprijs op een keerpunt. De goudprijs is op zijn minst gezegd niet gunstig geweest voor de beleggers. Sinds de piek is er al 28 % van de prijs afgegaan, voor zilver is dit zelfs 56 %. En het sentiment voor goud is extreem negatief, zeker voor goudmijnen waar vorige maand niemand, maar dan ook niemand nog in geloofde. Is dit het keerpunt? PP gelooft van wel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

3 redenen waarom de Fed wel eens haast zou kunnen maken

De economie in de U.S. is momenteel nog niet sterk genoeg om op eigen benen te staan, zoveel is zeker. Er komen nog te weinig nieuwe banen bij om de economie naar een hogere versnelling te tillen. Nochtans is meer snelheid nodig om aan de wetten van de zwaartekracht te ontsnappen.

Dus zal de Amerikaanse centrale bank in de komende maanden Treasuries blijven inkopen aan het huidige tempo van 85 miljard Dollar per maand. Maar de FED zal eerder vroeg dan laat toch op de rem moeten gaan staan en dat kan sneller dan verwacht gebeuren

Wat is quantitative easing anders dan chemotherapie?