Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 30066 tot 30070
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

CME kan voorraad edelmetaal in Comex niet garanderen?

De beheerder van de Comex wil geen garanties meer afgeven over de juistheid en volledigheid van de voorraden goud en zilver in de kluizen van de aangesloten banken. Deze week werd een disclaimer aan hun dagelijkse voorraadbrief toegevoegd dat de Comex niet aansprakelijkheid is voor onjuiste informatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Moelijkste dagen voor India kunnen achter de rug zijn

De Indische economie, de 3de op het Aziatisch continent, heeft in de afgelopen 12 maanden af en toe in negatieve zin verrast. Het land werd met economische problemen geconfronteerd, met nogmaals een trage economische groei in q1 van dit jaar. India bleef dus volharden in de boze.

Maar er zitten betere tijden aan te komen, de moeilijkste dagen voor India kunnen achter de rug zijn. Over q1 bedroeg de groei van het Indisch bbp 4.8 procent to 4.7 procent het kwartaal. Over het boekjaar 2012-2013 bedroeg de groei 5 procent en dat was het laagste groeitempo in een decennium.

Het glas is halfvol

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Goudmijnen zijn nu goedkoper dan … modder

Volgens Financial Sense zijn er steeds meer en meer beleggers die spijt beginnen krijgen dat ze hun goudmijnaandelen in paniek van de hand hebben gedaan. Als de stijging van de laatste dikke week zich doorzet, zullen ze terug in de markt willen komen waardoor de prijsstijging zelfs nog versneld. Sommige goudproducenten ondertussen zo goedkoop geworden en zijn nu letterlijk goedkoper dan modder. Wie blijft dit negeren?

Aan kopers van goud is er alvast geen gebrek, na de sell-off in april ging de verkoop van fysiek goud fors de hoogte in:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Myanmar kan het volgende Oostenrijk worden

Investeerders zullen niet onmiddellijk aan Myanmar denken als een land vol beloftes, maar mogelijk onderschatten ze dit Aziatische land. Myanmar kan het volgende Oostenrijk worden, waarbij we vooral aan de geografische ligging van het land moeten denken.

Zoals Oostenrijk zich in het centrum van Europa bevindt, bevindt Myanmar zich in het centrum van Azië. Aung Tun Thet, een lid van President Thein Sein’s National Economic and Social Advisory Council, somt de voordelen van zijn land op, voordelen die in de toekomst volop uitgespeeld zullen worden.

Corridor tussen India en China

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Alleen Griekse, Spaanse en Sloveense winkeliers doen het slechter dan de Nederlandse

In het eerste kwartaal van 2013 nam de omzet van de detailhandel – zeg maar: de winkeliers – af met ruim 3 procent. Het volume – het aantal artikelen dat u koopt – was zelfs zo’n 6 procent kleiner maar door gemiddeld 2,5 procent hogere prijzen bleef het effect op de omzet bij die 3 procent.

In de periode 2010 – 2012 kromp de omzet in de detailhandel in Europa gemiddeld met 0,4 procent. Bij Nederlandse winkeliers kwam er maar liefst 5,3 procent minder binnen en daarmee laten we alleen Griekenland, Spanje en Slovenië achter ons. Dat is een onheilspellend rijtje.