Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30066 tot 30070
Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

'De Europese schulden leiden tot politieke instabiliteit'

Hij is het eens met de twee andere door het fd geïnterviewde Duitse economen dat het inmiddels opgerichte bouwwerk voor de euro uiteindelijk niet zal werken. Al bij de start van het gesprek laat hij weten dat de Economische en Monetair Unie (EMU) ‘onvoltooid’ is. Maar in tegenstelling tot de andere twee criticasters kiest Wolff voluit voor een verder geïntegreerd Europa.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Aanbodtekort van metalen structureel?

Een zojuist verschenen rapport van Desjardins laat zien dat het aanbod van een aantal belangrijke metalen achterblijft bij de vraag.

Voor koper geldt dat dit al jaren het geval is. Het verschil is ca. 1%, en het tekort wordt aangevuld uit aanzienlijke voorraden. Echter, een belangrijk deel hiervan is vastgezet door hedgefondsen, en dit is niet beschikbaar voor de markt, óf slechts tegen een fikse premie.

Ook in nikkel blijft het aanbod achter bij de stijgende vraag, maar gegeven de capaciteit van China om desgewenst tekorten aan te vullen met het duurdere nickel pig iron, verwachten we hier geen structurele tekorten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Steden en gemeenten trekken aan alarmbel over financiën

Op de Algemene Vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) in Mechelen is vandaag een eisenbundel goedgekeurd die zal worden overgemaakt aan de federale en Vlaamse regering. De lokale besturen slaken een noodkreet omtrent de financiële problemen waarmee ze kampen, door onder andere de sterke stijging van de pensioenuitgaven en de financieel-economische crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Peter Schiff: meer bullisch voor goud dan ooit

Peter Schiff zegt in een interview met CNBC dat hij nog steeds heel positief is voor de goudprijs. Diegene die denken dat goud zich in een berenmarkt begeeft, zijn diegene die in de toekomst zullen moeten toegeven dat ze verkeerd waren. Het is nu belangrijk om te kijken naar de obligatiemarkt zegt Schiff.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Tissen: De Zaak gaat op zwart

Ooit werd Griekenland zogenaamd gered omdat het een kleine, maar symbolisch belangrijke economie vertegenwoordigde. Inmiddels zijn de kosten opgelopen tot een dikke half biljoen euro en het einde is niet in zicht.

In Griekenland is de regering van staatswege gek geworden. Ik zeg dat met alle respect voor de mentale gezondheidsproblemen die regeringen onder extreme financiële druk kunnen oplopen, maar als je besluit om de staatstelevisiezender ERT van het ene moment op het andere te willen sluiten, dan is gek echt gek. In Nederland blijven wij geloven dat het met Griekenland wel weer goed komt en dat wij er zelf zonder kleerscheuren vanaf komen. Nederland leeft in dromenland.