Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 30076 tot 30080
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Er is iets buitengewoons aan de hand op de markten vandaag

Meestal als een bepaalde activaklasse fors daalt, stijgt er ergens anders wel een andere activaklasse. Of als er verschillende activaklasse worden buiten gegooid door de beleggers, zijn er altijd nog de veilige havens op de financiële markten. Vandaag zien we echter een ander, uitzonderlijk beeld, er is iets buitengewoons aan de hand zegt BusinessInsider...

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

NGO's: Banken beleggen miljarden in voedselspeculatie

Belgische banken bieden 28 fondsen aan die speculeren op voedsel. Dat wisten enkele ngo's te achterhalen. “Maar het gaat maar om het topje van de ijsberg”, klinkt het. De ngo's schatten dat de Belgische banken 3,8 tot 4,7 miljard euro investeren in voedselspeculatie. “Deze speculatie heeft rampzalige gevolgen voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden”, zegt Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Bill Gross: “Beleggers snappen er niks van”

Bill Gross begrijpt de reactie van de markt op het statement van de Fed helemaal niet. Bernanke was duidelijk gepositioneerd voor een pro-groei omgeving, terwijl de beurzen net het tegenovergestelde zien. Tenminste, zo interpreteert Gross de negatieve marktreactie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De rijkste man van Rusland koopt Apple en…

Alisher Usmanov, oprichter van USM Holdings en de rijkste Rus op onze planeet, heeft een nogal opvallende positieve kijk op Amerika. Hij staat volledig achter het beleid van de Fed en verwacht nog veel van de VS in de toekomst.

Met die positieve blik investeert de man ook in Amerika. Hij heeft momenteel een voorkeur voor Apple. Beleggers die dit aandeel van de hand deden, hebben ofwel een nood aan cash gehad, of hebben geen geduld om de volledig tot maturiteit te laten komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Global sell-off: Goud naar laagste punt in 2,5 jaar

De gevolgen van Bernanke's speech worden langzaam zichtbaar. De beurzen kleuren rood, zoals u hieronder kunt zien. De financiële markten bevinden zich donderdag 20 juni in liquidatiefase. Aandelen, grondstoffen, obligaties, vrijwel alles daalt. Vooral de prijs van edelmetalen maakt een duikvlucht. De prijs van een troy ounce goud staat donderdag zelfs onder de $1.300,-. Het laagste punt van de afgelopen 2,5 jaar. De goud & zilver crash van half april ligt nog vers in het geheugen, dus we weten dat de goudmarkt zeer volatiel kan zijn. Zilver staat zelfs 7% in de min.