Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30076 tot 30080
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Aantal ambtenaren daalt met 60.000

Het gaat om ambtenaren van Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijs, politie, defensie, onderzoeksinstellingen en de rechterlijke macht.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het doel van het kabinet om de overheid te verkleinen wordt volgens hem in 2016 ruim gehaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Is Facebook een koopje of niet?

Facebook mag dan miljoenen vrienden groeperen, het aandeel van de social media site heeft in de afgelopen maanden weinig vrienden gemaakt. Vorige week ging de koers zonder veel bombarie 8 procent lager, sinds de januari-piek verloor de koers al 30 procent.

Veel investeerders van het eerste uur hebben de moed al in de schoenen laten zakken en beschouwen Facebook als de grootste ipo-miskleum van de laatste 5 jaar. Heeft het aandeel dan helemaal geen fans meer ? Toch wel en dat zijn er zelfs van de optimistische soort.

Scott Kessler gaat voor het aandeel

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Belangrijk les uit de jaren ’30 voor de huidige beleggers!!

We staan aan de vooravond van de vierde zomer van het economische herstel in de Verenigde Staten. Hoewel het economisch herstel nog niet zoveel voorstelt en het de langste "herstel"periode is sinds de grote depressie, doet de aandelenmarkt het wel goed. Het is dus belangrijk om een onderscheid te maken tussen het economisch herstel en de prestaties van de aandelenbeurzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

De Fed bestudeert de risico’s van Bitcoin

Volgens BusinessInsider bestudeert de Federal Reserve de risico's van online betalingsmechanismes zoals PayPal en Bitcoin op het financiële systeem. Een aantal bankiers hebben hun beklag gedaan bij de Federal Reserve over de impact van digitaal betalingsverkeer op het monetaire landschap.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Sustainable Finance Lab over geldschepping en schuld

Een interessant college over geld en schuld van het Sustainable Finance Lab. Deze video is opgenomen op 26 november 2012, maar de discussie is nog even actueel. Leuk om een avond voor te gaan zitten. Desnoods bewaren voor een regenachtige dag.