Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30081 tot 30085
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Is de goudbubbel nu echt aan het barsten?

Wij beweren al langere tijd dat goud in een bubbel zit, en hoe verder het jaar vordert, hoe meer het er op begint te lijken dat we gelijk krijgen. Diverse media melden dat de goudkoers op dit moment op het laagste punt staat sinds 2010, met een koers in euro van onder 1000 verloor goud meer dan een derde van haar waarde, wat ook pijnlijk duidelijk wordt in deze grafiek. Maar wat gaat het laatste duwtje worden waardoor goud helemaal door de bodem heenzakt?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Gaf de Amerikaanse centrale bank een te accurate guidance?

Er is 1 belangrijke reden waarom de centrale banken een worst-case scenario incalculeren en die reden is volgens PIMCO CEO Mohamed El-Erian bij de Fed en alleen bij de Fed te vinden. Gaf de Amerikaanse centrale bank een te accurate guidance, zo vroeg El-Erian zich af.

Na rijp beraad kwam hij tot de conclusie dat het antwoord op die vraag ‘ja’ moet luiden. Maar de schuld ligt ook bij de markten, want die hebben de uitspraken van Ben Bernanke wel heel strikt geïnterpreteerd. Ze kijken niet naar de reis, maar wel naar het einddoel.

Obligaties blijven kwetsbaar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Jim Rickards: “De Fed zal bubbels blijven blazen”

Sinds het woord 'tapering' is gevallen, is de volatiliteit op de financiële markten omhoog geschoten. De ene Fed-official na de andere probeert de markt nu te sussen met allerhande verklaringen, zelfs Bernanke probeert de impact van zijn uitspraken te minimaliseren. Jim Rickards is er dan ook van overtuigd dat de Federal Reserve zal blijven doen waar het goed in is: bubbels blazen.

Rickards vindt het opvallend dat de grootste centrale planner ter wereld niet de centrale bank van China is, maar de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Bernanke en Co proberen het gevoel van welvaart te verhogen door de huizenprijzen en aandelen in waarde te laten stijgen. Dit zou de rijkere bevolking moeten aanzetten om meer te consumeren.

Bubblicious 

Bron: mt.nl
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Space is the place: zij willen verdienen aan de ruimte

#1. PayPal onderzoekt ruimtebetalingen #2. Mars One: een enkeltje richting Mars #3. Maar: genoeg aanbod voor wie een retourtje zoekt #4. Planetary Resources wil ruimtelijke grondstoffen delven #5. Google stuurt balonnen de ruimte in, voor internet op aarde Meer wilde innovaties? Hoe PayPal de wereld verovert

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

'Werkgevers leggen bom onder energieakkoord'

De werkgevers willen ook dat een vergroening van het belastingstelsel geen extra lasten oplevert. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag.

De onderhandelingen over meer duurzame energie tussen energiebedrijven, industrie, milieuorganisaties en werkgevers verkeren in de laatste fase.