Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30091 tot 30095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Goud wordt spotgoedkoop,… of juist niet?!

We schreven recent nog dat Nouriel Roubini een goudprijs voorspelt van minder dan $ 1.000. Hierin somt Roubini verschillende redenen op waarom hij denkt dat het rijk van het goud definitief voorbij is. Maar wie het advies van Roubini de laatste jaren opvolgde, zag een groot deel van zijn geld in rook opgaan. Zit Dr. Doom met zijn goudcrash nu ook op het verkeerde spoor?

Bron: nieuwbouwwijzer.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Duitse banken op Nederlandse hypotheekmarkt

Duitse banken hebben de Nederlandse hypotheekmarkt ontdekt. Vanaf vandaag kunnen huizenkopers in heel ons land terecht bij onze oosterburen voor een annuïteitenhypotheek tegen een zeer aantrekkelijk rente.

Een consortium van zo'n twintig Duitse instellingen, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, ontketent met deze stap een heuse prijzenoorlog met de 'dure' Nederlandse concurrenten. De rente kan tot zo'n 2 procent lager liggen dan bij Nederlandse banken en is gewoon hier aftrekbaar. Hypotheekrentes van 2,8 procent voor tien jaar vast zijn voor Duitse klanten op dit moment gebruikelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

België in een negatieve spiraal

Het gaat van kwaad naar erger met de Belgische regering. Tot nu toe kunnen ze de bevolking nog sussen met allerhande verzinsels waarom de inkomsten tegenvallen. Maar het feit is dat we in een negatieve spiraal zitten waar nog moeilijk uit te komen is, zeker met een regering die achter de feiten aan blijft lopen. Of is het toeval dat de belastinginkomsten tegenvallen en de rijkentaks slechts de helft opbrengt en,...?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Japanse premier praat Nikkei bijna 4 procent in het verlies

Op de beurs van Tokio is de Nikkei-sterindex 3,83 procent lager geëindigd op 13.014,87 punten. De beleggers reageerden ontgoocheld na de toespraak van de Japanse premier Shinzo Abe. Die lichtte zijn economische plannen toe, maar concrete maatregelen die tot economische groei moeten leiden, zijn er nog niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Marc Faber: “Junior goudmijnaandelen kunnen verdubbelen”

Marc Faber liet weer eens van zich horen, ditmaal in een interview met The Gold Report. Hierin liet hij nogmaals verstaan dat hij niet positief is voor de vooruitzichten van de globale economie. Maar dat betekent niet dat je geen rendement kan behalen in de markten.

Vandaag kijkt Faber onder meer maar junior goudmijnaandelen, die zwaar afgestraft werden in de voorbije maanden. Faber geeft aan: