Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30091 tot 30095
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Economen zien België wegvallen uit kopgroep eurozone

De Belgische economie dreigt volgend jaar voor het eerst niet langer tot de kopgroep van de eurozone zal behoren. Dat hebben de hoofdeconomen van ING België, KBC Groep en BNP Paribas Fortis in hun vooruitzichten dat de Belgische economie gezegd...

Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Duitse economen maken gehakt van ECB

Een van de meest prominente getuigen was Hans-Werner Sinn, president van het onderzoeksinstituut Ifo in München. Sinn, een gekende tegenstander van obligatieaankopen, wees op de enorme gevaren. Er dreigt volgens hem een ‘politieke kettingreactie’ waarbij de staatsschulden alsmaar verder oplopen en structurele hervormingen worden uitgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Byron Wien: “Ik voorzie problemen bij aandelen”

Byron Wien was te gast op CNBC om zijn visie op de markten te geven. Wien is voorzichtig geworden voor aandelen. De beurs steeg vorig jaar al met 16% en deed daar dit jaar nog eens 15% bovenop, en we zijn nog niet eens halverwege het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Wereldbank verlaagt groeiverwachtingen

De Wereldbank heeft de groeiverwachtingen voor de wereldwijde economie naar beneden toe bijgesteld. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

De wereldeconomie zal dit jaar met 2,2 procent groeien, terwijl in januari nog van een groei van 2,4 procent werd uitgegaan. In 2012 groeide de economie met 2,3 procent.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 2)

Een volledig vrij bankstelsel en een volledig consequente goudstandaard zijn tot dusver nog niet bereikt. Maar reeds voor de 1e Wereldoorlog was het bankstelsel in de Verenigde Staten (en in de meeste andere landen van de wereld) op goud gebaseerd en was het bankwezen, ook al kwam de overheid nu en dan tussenbeide, toch nog betrekkelijk vrij te noemen.