Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30096 tot 30100
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De economische geschiedenis van Amerika in één grafiek

De ontwikkeling van respectievelijk, de S&P, de Dow Jones, goud, zilver, ruwe olie, schuld t.o.v. BBP en 10y staatsobligatie sinds 1850. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Gary Shilling: “Vergeet het maar, de rente in de VS gaat nog lager!”

Ultra-beer Gary Shilling doet nog steeds waar hij goed in is: een duistere toekomst voorspellen voor de financiële markten.

De eerste chef-economie bij zakenbank Merill Lynch laat er geen misverstand over bestaan dat we ons nog steeds in grote golf van deleveraging bevinden, waarbij hij nog altijd lagere rentestanden voorziet. De stierenmarkt in Amerikaanse staatsobligaties is nog volop bezig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Pimco ziet grote kans op wereldwijde recessie

Van tijd tot tijd komt de wereld in een recessie terecht. Dit is een normaal economisch fenomeen. De kans is momenteel groter dan 60 procent dat we binnen drie tot vijf jaar een nieuwe wereldwijde recessie zullen beleven, dat zegt asset-allocatiespecialist Saumil Parikh van Pimco. Een globale recessie wordt meestal aanzien als de globale economische groei minder dan 2 procent bedraagt.

Bron:
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het goud. Vorige week werd de importheffing op goud al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van goud aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om goud te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid goud die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Bron: CD Fund
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long goud

De goudposities van banken op de Comex (goud termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op goud.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op goud. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papiergoud, en de goudprijs zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de goudprijs in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]