Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 3011 tot 3015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Spread obligaties: Frankrijk en Duitsland groeien uit elkaar

De spread tussen Franse en Duitse obligaties groeit. De markten worden blijkbaar niet erg warm van de toespraken die Marine Le Pen van het Front National, afgelopen weekend hield in Lyon.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

De goudprijs kan de komende jaren ‘gemakkelijk’ naar $6.000 per ounce

Waarom zou iemand vandaag nog goud kopen? Het is een ouderwets, achterhaalde grondstof die niets opbrengt. In dergelijke negatieve omstandigheden worden echter de grootste winsten gerealiseerd. Onderstaande 2 grafieken laten zien dat een ver5voudiging zeker niet valt uit te sluiten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Trump kan met één beslissing de werkloosheid met 1% laten toenemen

De Amerikaanse economie is de afgelopen jaren veelvuldig geroemd. Met name de arbeidssector weet in positieve zin op te vallen. Zo hebben de Amerikanen op dit moment te maken met een werkloosheidspercentage van slechts 4,7%. Dit is het laagste percentage in 9 jaar tijd. Maar, Trump kan daar binnenkort verandering in gaan brengen.

Tijdens de verkiezingscampagne liet Donald Trump al meerdere keren weten dat hij een hekel had aan het huidige arbeidssysteem. Volgens hem is de werkelijke werkloosheid drastisch hoger dan de cijfers laten zien. Op dit moment denkt hij er zelfs over na om het zogenoemde U5-systeem in te voeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Moody’s: Kans op exit lid eurozone neemt toe

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s schrijft in een vrijdag gepubliceerd rapport dat de kans toeneemt dat een lid van de eurozone de eenheidsmunt opgeeft. Algemeen genomen blijft de kans wel klein, voegt het bedrijf daar aan toe. Zo’n exit het gevolg zijn van verrassende verkiezingsuitslagen waarbij anti-EU of anti-europartijen aan de macht zouden komen of deelnemen. Zelfs indien deze hypothese dit jaar geen werkelijkheid wordt (met verkiezingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en mogelijk Italië), is Moody’s niet erg hoopvol over de toekomstige kansen van de Unie:

‘We verwachten geen belangrijke verdere integratie van de EU op middellange termijn, wat betekent dat fundamentele gebreken blijven bestaan.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Werkloze man wordt wakker met schuld van 1,4 miljoen euro

Hij had slecht 90 pence (1.04 euro) op zijn bankrekening staat en mocht niet onder nul gaan, maar toen hij wakker werd bleek dat hij 1.2 miljoen pond (1.4 miljoen euro) in het rood stond. Het overkwam de 21-jarige Tyler Daniels uit het Engelse Essex, die nu op zijn opa moet rekenen om te overleven. De bank, Barclays, heeft een onderzoek ingesteld.