Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 3011 tot 3015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Bitcoin op bijna 1000 dollar in vlucht naar veiligheid

De koers van de virtuele munt bitcoin is dit jaar al meer dan verdubbeld. Ging vrijdag de koers van de virtuele munt al door de grens van 900 dollar, binnenkort lijkt de 1000 dollar per bitcoin te worden getest. De bitcoin noteert nu boven de 970 dollar.

Op het laagste punt begin dit jaar stond de bitcoin nog op 370 dollar. Het maakt de virtuele munt veruit de best presterende valuta ten opzichte van de verder bijzonder sterke dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Rusland en China azen op grotere macht Azië

Niet enkel in Europa zijn er grote problemen binnen de financiële sector maar ook in andere landen moet de overheid bijpassen om een volledige meltdown te voorkomen. Zo onder meer Kazakhstan, waar maar liefst 4,3 miljard Euro noodzakelijk is om de grootste bank van het land te redden.

De Kazkommertsbank JSB, een in Europa vrijwel onbekende bank, staat op instorten. In Kazakhstan is dit echter de grootste bank en van vitaal belang voor de reeds zwaar getroffen economie. De centrale bank van het land is dan ook in nauw overleg om de bank voorlopig van de ondergang te redden.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Na vals nieuws komen nu de valse video’s en foto’s

“Pics or it didn’t happen”. Je hebt de uitdrukking vast wel een keer gehoord en sinds we allemaal de mogelijkheid hebben om overal foto’s van te maken lijkt het een mooie extra zekerheid om fotografisch bewijs te vragen van een verhaal of claim. Iedereen kan wel van alles vertellen, maar als je ook foto’s of, beter nog, video hebt, dan is de kans dat de waarheid wordt gesproken iets groter.

Er wordt inmiddels al veel misbruik gemaakt van het feit dat mensen snel geneigd zijn om iets te geloven als er ook foto’s bij zitten terwijl ze beter zouden moeten weten, maar de snel toenemende mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) om met foto’s en video te knoeien gaan het in de toekomst nog veel lastiger maken om beeldmateriaal te vertrouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

Dollar Spot Index blijft sterk presteren, Euro nog steeds in gevarenzone

Zowel olie als de Amerikaanse dollar blijven verder stijgen waarbij het einde voorlopig nog niet in zicht is. De heropleving van de Amerikaanse economie die Trump beloofde aan de kiezers lijkt hiermee alvast een stapje dichter te komen.

De olieprijzen blijven nieuwe hoogtes opzoeken met een prijs hoger dan 50 USD/vat. De productiebeperking van de OPEC lijkt dan ook voor het eerst in jaren daadwerkelijk gevolg te hebben, dit tot grote tevredenheid van Saoedi-Arabië en andere landen olie-exporterende landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

Acht bitcoin voornemens voor 2017

Van $433 op 1 januari 2016 naar bijna $960 op het moment van schrijven. Dat is de prijsontwikkeling van een bitcoin in één jaar tijd. Tijd dus om iets zorgvuldiger om te springen met deze waardevolle asset dat in 2017 een heel grote kans maakt om waardevoller te worden dan een ounce goud. Hier volgen acht tips waarmee je de veiligheid van jouw bitcoins voor 2017 en later aan strenge eisen laat voldoen.