Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30101 tot 30105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Bloedbad in Azië!

Het ging er heftig aan toe vannacht op de beurzen in Azië. De verkoopdruk kwam met name uit Japan, waar de Nikkei 225 een mokerslag van 6% incasseerde.

Door de ravage in Japan werden ook de beurzen in China meegesleurd in de verkoopgolf, waarbij de Shenzhen en Shanghai index 3 à 4 procent lager doken.

De Europese beurzen reageerden negatief op het spektakel: het belooft een dieprode beurs dag te worden…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Marc Faber: “Zelfs QE99 zal de economie geen meter vooruit helpen”

Marc Faber kennen we natuurlijk van zijn maandelijkse investeringsbrief “The Gloom Boom & Doom Report” waarin de man ongezouten zijn kritiek op alles en nog wat spuit. Een vrolijke jongen is Faber nooit geweest en zal hun waarschijnlijk ook nooit worden.

We weten inmiddels allemaal dat Faber geen goed woord over heeft voor de Amerikaanse centrale bank allemaal heeft gedaan. Zelfs QE99 zal de U.S. economie geen meter vooruit helpen, tenminste wanneer we Marc Faber mogen geloven. Hij gelooft dus helemaal niet dat het inkopen van obligaties de economie vooruit zal helpen.

De markten zijn geobsedeerd door quantitative easing

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Hebt u uw kooplijstje voor aandelen al bij de hand?

De beurskoersen hebben al een aardige rit achter de rug, maar ze lijken door niets of niemand te stuiten in hun vaart. Stephen Weiss van Short Hills Capital, ziet ruimte voor een volgend been aan de hausse-fase, vooral nu de Amerikaanse werkloosheidscijfers achter de rug zijn.

Die staan namelijk een verdere stijging van de beurskoersen niet in de weg, want ze waren uiteindelijk vlees noch vis. De jobcreatie was groot genoeg om geen QE4 te verwachten en anderzijds klein genoeg om een terugkrabbelen van de Fed te veronderstellen.

Geen grote uitverkoop geweest

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

BMW verkocht in mei recordaantal auto's

BMW doet goede zaken. In mei verkocht het concern ruim 166 duizend auto's, een stijging van 6% ten opzichte van een maand geleden. Nooit eerder verkocht BMW in mei zoveel auto's als nu. De crisis lijkt volledig aan het Duitse concern voorbij te gaan, want elders in de wereld groeit de afzetmarkt voor luxewagens nog steeds.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Aziatische beurzen in vrije val

De Aziatische beurzen zijn in vrije val. In Tokio verloor de Nikkei-sterindex vandaag tijdens de handel tot 6,6 procent, wat 20 procent onder de piek van 22 mei is. Rond 7.35 uur Belgische tijd noteert de graadmeter op een verlies van 5,64 procent.