Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 30106 tot 30110
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Schoenmaker: correctie obligaties wordt heel groot, bij aandelen kan het meevallen

''Belegers vreesden dat stimulering tot hyperinflatie zou leiden. Aan de kassa in de winkels zie je daar nog niets van terug, maar misschien wel in de aandelenkoersen'', aldus Jacob Schoenmaker. ''Aandelenbeurzen staan in de VS rond het hoogste niveau ooit. Er is zeker sprake van inflatie, maar dan vooral op de financiële markten. Er is een bubbel in staatsobligaties, die loopt nu in rap tempo leeg. Al het geld dat in de economie is gepompt ging richting de financiële markten''. ''Hoe groot wordt de correctie? Op de obligatiemarkten heel groot, op aandelenmarkten kan het meevallen, als de economie inderdaad in staat zal zijn om de winsten hoog te houden of misschien wat te vergroten, dan zullen ze blijven liggen'', aldus Schoenmaker. ''Ik verwacht niet dat op deze recordniveaus aandelen nog eens 20-3% zullen stijgen''.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De beer brult het luidste op de bodem

De goudprijs staat momenteel op een zucht van $ 1.300. De reactie van de goudprijs op de uitspraken van de Federal Reserve zullen de analisten weer voer geven om te roepen dat de berenmarkt voor goud nu echt definitief voorbij is. Technisch gezien kan goud nog enkele honderden dollars zakken en nog steeds in een stierenmarkt zitten. Maar de beren roepen het hardste op de bodem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

ALERT: Goudprijs duikt onder 1300 dollar!

De goudprijs ging over een crash-modus vanmorgen, waarbij de prijs van het gele edelmetaal een snoekduik van meer dan 50 dollar nam.

Op het moment van schrijven begeeft de barrière van 1300 dollar. Ook de goudmarkt reageert verbittert op de commentaren van Ben Bernanke.

De goudprijs lijkt nu op weg om de volgende steunniveau’s te testen, namelijk op 1250 dollar en 1150 dollar. De definitieve shake-out van de goudmarkt lijkt hiermee ingezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

VS en China drukken beurzen

De Europese aandelenmarkten gingen donderdag fors omlaag. De vrees voor de afbouw van het steunprogramma in de Verenigde Staten en een zwak Chinees industriecijfer zorgden voor een verkoopgolf op de beurzen.

,,Na 3 redelijk rustige dagen zit er weer genoeg beweging in de markt en wordt er een duidelijke richting gekozen. Beleggers verwerken de bevestiging van Bernanke dat de steun in de VS wordt afgebouwd. In Amsterdam gaat Imtech opnieuw hard onderuit. Verder blijft de werkloosheid in Nederland maar oplopen en wordt de consument steeds somberder. De krimp van de industrie in de eurozone viel mee, maar in China viel het industriecijfer juist tegen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goudprijs fors omlaag na toelichting Bernanke

Het edelmetaal werd donderdagochtend verhandeld voor minder dan 1305 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste koers sinds oktober 2010.

Voorzitter Ben Bernanke zei woensdagavond dat de Fed mogelijk volgend jaar helemaal stopt met het aanjagen van de economie door schuldpapier op te kopen. Het economisch herstel lijkt in de Verenigde Staten door te zetten en het risico van een nieuwe terugval is naar het oordeel van het Fed-bestuur afgenomen.

Veel beleggers investeren in goud om inflatierisico's af te dekken. Die zullen naar verwachting afnemen naarmate de Fed de geldkraan dichtdraait.