Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 30116 tot 30120
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Schuldgraad bleef vorig jaar net onder de 100 procent

De Belgische schuldgraad is in 2012 net onder de symbolische grens van de 100 procent van het bbp gebleven. Dat bleek bij de voorstelling van het jaarverslag van het Agentschap van de Schuld. Zonder ingrepen zou de schuld dit jaar boven de 100 procent uitkomen. "Maar de regering wenst dit niet te laten gebeuren en we zullen de nodige maatregelen nemen", verzekerde minister van Financiƫn Koen Geens. Dat was immers ook afgesproken met de Europese Commissie tijdens de vorige begrotingscontrole.

Bron: baaz.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Waarom fysieke winkels massaal omvallen

De media staat bol van het nieuws dat eigenlijk geen nieuws is: fysieke winkels houden massale uitverkoop en beginnen steeds eerder met hun waren in de graaibak te gooien. Ze moeten wel, willen ze de concurrentie bijhouden. Tot faillissementen aan toe wordt er met prijzen gestunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

10 ongewone zaken die u niet wist over India

India kent momenteel de traagste groei in de laatste 10 jaren. Het land wil kost wat kost de import van goud onderdrukken omdat dit het land met een gigantisch handelstekort opzadelt. India maakt samen met China het merendeel van de globale bevolking uit, dat wist u waarschijnlijk al, maar Express.be verzamelde nog 10 ongewone zaken die u waarschijnlijk nog niet wist over India:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

5 positieve signalen van David Rosenberg

De markten lopen er maar zenuwachtig bij de laatste weken. Japan kende een sterke daling gevolgd door de nodige volatiliteit, de S&P 500 heeft zijn opmars moeten staken, de Europese markten gaan van het rood naar het groen en omgekeerd,... de meeste analisten zijn het er dan ook over eens dat de beurs toe is aan een stevige correctie...

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

IEA: olie-aanbod kan onder druk komen te staan

Een snelle toename van de hoeveelheid olie die verwerkt wordt in raffinaderijen kan ertoe leiden dat het ruwe olie aanbod moeite kan ondervinden om aan de vraag te voldoen, meldt het Internationale Energie Agentschap (IEA) woensdag.

In het nauwlettend in de gaten gehouden maandelijkse rapport meldt de in Parijs gevestigde energie waakhond voor het tweede en derde kwartaal van 2013 een stijging van 2,2 miljoen vaten per dag te verwachten in de hoeveelheid olie die door raffinaderijen verwerkt wordt. Hiermee komt de omvang uit op gemiddeld 77 miljoen vaten per dag.