Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 30121 tot 30125
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Fed geeft toe: QE helpt vooral de rijksten

De monetaire verruiming door de Federal Reserve heeft vooral de meest vermogende mensen geholpen. Dat weten u en ik al langer, maar nu staat het ook nog eens op de website van de Amerikaanse centrale bank. In het jaarverslag over 2012 schrijft de St. Louis Fed dat het vermogen van veel huishoudens minder hersteld is dan de cijfers doen geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Japan lijkt op weg op de strijd voor meer inflatie te winnen

Japan is altijd al een geval apart geweest. Lang voor de rest van de wereld werd het land van de rijzende zon met een pijnlijke crisis geconfronteerd, crisis waarvan de wonden nog altijd niet zijn gelikt. Meer dan 20 jaar geleden werd Japan door de investeerders als een andere wereld beschouwd.

Om één of andere reden werden koers-winstverhoudingen voor Japanse bedrijven van 40 of meer als de normaalste zaak ter wereld beschouwd, want Japan was ‘anders dan anders’. Dat anders zijn’ bleek toch een relatief gegeven, want een zware crisis bleef de Japanners niet bespaard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Goudmijnaandelen staan op een keerpunt

Farooq Hamed van Barclays zegt dat de goudmijnaandelen op een keerpunt staan. Als de goudmijnaandelen deze trend kunnen verder zetten, staan ze voor een belangrijke ommekeer. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de negatieve spiraal om te draaien en aan een nieuwe stierenmarkt te beginnen, zo staat op Barron's...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Problemen in de Europese banksector nog niet opgelost

Mogen we momenteel spreken van een genormaliseerde situatie in de Europese bankensector? Het is nog te vroeg om dit standpunt al met overtuiging te verdedigen maar anderzijds is het een onmiskenbaar feit dat de situatie zeker aan de beterhand is.

Rob Aspin, head of equity investment strategy bij Standard Chartered Bank, heeft zo zijn twijfels. Er zijn nog altijd een aantal tail risico’s verbonden aan de sector, er staan nog steeds ‘verdachte’ activa op de balansen en de leverage is nog altijd relatief groot.

Spaanse en Italiaanse banken blijven wroeten

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Centrale banken geven toe: QE maakt het de beleggers gemakkelijk

De moeder der centrale banken, het BIS (Bank for International Settlements) heeft toegegeven dat beleggers de zwakke economische cijfers negeren waardoor de aandelenkoersen vooruit lopen op de onderliggende economie. Het soepele monetaire beleid heeft ervoor gezorgd dat beleggers het slechte economische nieuws hebben genegeerd, aldus The Huffington Post