Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30121 tot 30125
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Tissen: ‘Het kookpunt van de crisis is nabij’

Weg met schulden. Kappen ermee. Op grote schaal wegwerken. Elk beleid dat Nederland radicaal schuldenvrij maakt, is gezagvol beleid. En daar hunkert iedereen naar. Naar de mening van een groeiend aantal Nederlanders en volgend op wat burgereconomen, columnisten en bloggers al jaren beweren slaat de huidige crisis inmiddels zo hard toe -zelfs tot in alle uithoeken van staat en samenleving- dat regering en parlement er goed aan doen om volmondig toe te geven dat onze situatie in Nederland niet veel onderdoet voor die in Zuid Europa. We gaan in ieder geval hard die kant op.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Frankrijk kondigt maatregelen aan om gedelokaliseerde bedrijven terug te halen

De Franse minister van ‘Productief Herstel’ Arnaud Montebourg gaat vrijdag maatregelen aankondigen die Franse bedrijven die de voorbije jaren naar het buitenland delokaliseerden terug naar Frankrijk moeten brengen. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos. Welke die maatregelen zijn is nog niet bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Goedkopere batterijen kunnen beurskoers Tesla door het dak jagen

Tesla is een aandeel emoties blijft losweken. Het toonaangevend blad Barron’s publiceerde een spraakmakend artikel over de maker van elektrische auto’s. Daarin werd Tesla met een citroen vergeleken die zou uitgeperst worden wanneer het bedrijf niet met een goedkopere batterij op de markt komt.

Bill Alpert van Barron’s gunt Tesla echter wel nog wat tijd. Die goedkopere batterij zou er slechts tegen 2016 moeten zijn. Binnen 3 jaar plant het bedrijf namelijk de lancering van een betaalbare wagen (of liever een betaalbaardere wagen) en daar hoort uiteraard een goedkopere batterij bij.

Werk aan de winkel

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Lang leve de ƒleuro

Nederland zou 3,9% fiscaal te kort hebben dit jaar; so what? Nederland zou een cumulatieve schuld van 76,4% hebben dit jaar; so what? En Nederland, dat al 30 jaar lang teveel afdraagt aan Brussel (het terug te vorderen bedrag is €100 miljard), blijft maar schuiven richting geldwolf Brussel. De Nederlandse landbouwsector kan goed leven zonder subsidie; waarom mag de Franse, Italiaanse en Spaanse landbouwsector jaarlijks €15 miljard aan subsidiegeld opstrijken?

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Aantal opgeleverde koopwoningen op historisch dieptepunt

De Monitor Koopwoningmarkt heeft enkele opmerkelijke cijfers bekendgemaakt. Zo bleek dat het aantal verkochte koopwoningen in het eerste kwartaal van 2013 lager lag dan het kwartaal daarvoor, namelijk 2,3% lager. De gemiddelde verkoopprijs daalde met 8,3% in vergelijking met een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2013 lag de gemiddelde verkoopprijs uiteindelijk op 213.000 euro. In betere tijden in 2008 lag de koopsom nog op 259.000 euro.