Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 30126 tot 30130
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Zit Spanje terug op het goede spoor?

Volgens de Wall Street Journal daalde de werkloosheid in de maand mei in Spanje met bijna 100.000. De daling is typisch voor de maand mei waarin de toeristische sector meer mensen in dienst neemt voor het zomerseizoen. Maar de daling volgt wel de trend dat de werkloosheid steeds minder toenam, en nu voor het eerst sinds lang zelfs afnam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

De naakte feiten over de Nederlandse overheidsschuld

Dit CPB achtergronddocument geeft feitelijke informatie over de Nederlandse overheidsschuld. Het komt van de website van het Nederlands PlanBureau. De Nederlandse overheidsschuld is sinds het uitbreken van de kredietcrisis sterk opgelopen. Eind 2012 lag deze wel nog onder het Europese gemiddelde en was die kleiner dan de Duitse schuldquote. We halen enkele naakte feiten uit het rapport van het CPB. Voor het volledige rapport verwijzen we naar de website van het PlanBureau...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Goud wordt spotgoedkoop,… of juist niet?!

We schreven recent nog dat Nouriel Roubini een goudprijs voorspelt van minder dan $ 1.000. Hierin somt Roubini verschillende redenen op waarom hij denkt dat het rijk van het goud definitief voorbij is. Maar wie het advies van Roubini de laatste jaren opvolgde, zag een groot deel van zijn geld in rook opgaan. Zit Dr. Doom met zijn goudcrash nu ook op het verkeerde spoor?

Bron: nieuwbouwwijzer.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Duitse banken op Nederlandse hypotheekmarkt

Duitse banken hebben de Nederlandse hypotheekmarkt ontdekt. Vanaf vandaag kunnen huizenkopers in heel ons land terecht bij onze oosterburen voor een annuïteitenhypotheek tegen een zeer aantrekkelijk rente.

Een consortium van zo'n twintig Duitse instellingen, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, ontketent met deze stap een heuse prijzenoorlog met de 'dure' Nederlandse concurrenten. De rente kan tot zo'n 2 procent lager liggen dan bij Nederlandse banken en is gewoon hier aftrekbaar. Hypotheekrentes van 2,8 procent voor tien jaar vast zijn voor Duitse klanten op dit moment gebruikelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

België in een negatieve spiraal

Het gaat van kwaad naar erger met de Belgische regering. Tot nu toe kunnen ze de bevolking nog sussen met allerhande verzinsels waarom de inkomsten tegenvallen. Maar het feit is dat we in een negatieve spiraal zitten waar nog moeilijk uit te komen is, zeker met een regering die achter de feiten aan blijft lopen. Of is het toeval dat de belastinginkomsten tegenvallen en de rijkentaks slechts de helft opbrengt en,...?