Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30126 tot 30130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Japanse aandelen kunnen interessant zijn ondanks wilde koersbewegingen

Japanse aandelen kunnen interessant zijn ondanks de wilde koersbewegingen van de afgelopen dagen. Die fluctuaties hebben uiteraard te maken met onzekerheid omtrent het al dan niet slagen van Abenomics, de politiek van monetaire verruiming zoals die door premier Shinzo Abe gevoerd wordt.

Charles De Vaulx van International Advisors wees op de Morningstar Conference op het bijzonder karakter van de Japanse beurs. Meer dan een andere markt is de beurs van Tokyo een markt van aandelen en geen ‘aandelenmarkt’. Individuele verschillen zijn er dus erg belangrijk.

Meer dividenden en inkopen van eigen aandelen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Als men deze parameter bereikt, crasht de beurs ALTIJD!

Wat hebben 1929, 2000 en 2007 met elkaar gemeen? Elke keer steeg de margin debt exponentieel bij stijgende aandelenkoersen en dit leidde uiteindelijk tot een immense crash van de beurs. Elke keer de margin debt, de hoeveelheid geld dat er geleend wordt om mee te beleggen, boven de 2,25 % van het bbp uitkomt, wordt dit gevolgd door een crash van de markt, aldus The Economic Collapse.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Grote vraag naar goud, ondanks lagere prijzen

Goud is niet echt geliefd door overheden, zeker niet na de recente daling van de goudprijs. Bij de burgers is het momenteel echter heel anders gesteld, voor hen kan het fysieke goud haast niet worden aangesleept. Er is een grote vraag naar goud, ondanks de lagere prijzen....

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Nederlanders nog steeds welvarende EU-burgers

Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd.

Nederland had in 2012 gerekend per hoofd van de bevolking de op drie na grootste economie van de EU. Het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner lag traditiegetrouw verreweg het hoogst in Luxemburg.

Die score wordt echter vertekend door de enorme financiële sector van het groothertogdom. Afgelopen jaar gingen op basis van deze maatstaf Oostenrijk en Ierland Nederland nipt voorbij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Zal Fed er in slagen om markten te kalmeren?

Gisteren startte de meeting van het Federal Market Open Committee, dat zich binnen de Amerikaanse centrale bank over de monetaire politiek buigt. Normaal worden van het FOMC uitspraken over de rentevoeten verwacht in de loop van de avond: gaan die stijgen of gaan die dalen ?

Ditmaal liggen de zaken echter anders want grote baas Ben Bernanke heeft de investeerders op stang gejaagd met zijn uitspraken over ‘tapering’, het afbouwen van de maatregelen bedoeld om de economie te stimuleren. Die ‘tapering’ heeft voor nogal wat onrust gezorgd.

Hoe liggen de slaagkansen van de Fed?