Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 30131 tot 30135
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

"Valutakoersen gemanipuleerd door banken"

Niet alleen de liborrente, maar ook de valutakoersen worden gemanipuleerd. Slechts vier banken vertegenwoordigen de helft van alle transacties die in deze markt om gaan. Door op gezette tijden (ver)kooporders te plaatsen worden wisselkoersen beïnvloedt. Op die manier verdienen handelaren ten koste van hun klanten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

China zakt dieper weg in het moeras

Volgens Zerohedge gaat het niet de goede kant op met China. Het land raakt steeds meer betrokken in handelsoorlogen, ziet steeds meer spooksteden opduiken, heeft een sterk stijgend schaduwbanksysteem en de centrale bank lijkt de controle te verliezen over de schulden in het land. Ten slotte is er van de grote urbanisatie niets meer te merken...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Beurskoers Samsung krijgt een dreun: harde landing bij de smartphones?

Op de markt voor smartphones spelen zich epische taferelen af. Er was de ongemeen boeiende strijd tussen Apple en Samsung, waarbij de Koreanen zich eerder onverwacht als een boeman voor het Amerikaans bedrijf ontpopte. Apple moet zich nog altijd reppen om Samsung bij te benen.

Eén en ander blijft niet zonder gevolgen op de beurs. De beurskoers van Apple ging naar 700 Dollar maar kwam iets daarboven tot de conclusie dat de lucht op dergelijke hoogten bijzonder ijl kan zijn. Het vervolg is bekend: Apple werd terug naar een lagere divisie verdwenen.

Gaat Samsung dezelfde richting uit?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Goudvoorraad JP Morgan daalt nog eens 61 %

De “Eligible” goudvoorraad van de JP Morgan bij de COMEX is overnacht nog eens met 61 procent gedaald. De voorraden van de zogenaamde bullion banks worden geregistreerd in de sectie 'Eligible' bij de COMEX, het zijn de goudvoorraden van JP Morgan zelf of van de klanten van JP Morgan. De voorraad bij de COMEX daalt in een verschroeiend tempo, aldus SilverDoctors...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Zuid-Afrikaanse Rand heeft ongenadig pak slaag gekregen

De Zuid-Afrikaanse Rand heeft op de forexmarkten de boter gegeten. De koers van de munt is zwaar onderuit gegaan, op de 1ste plaats tegenover de Amerikaanse Dollar. Enkele weken geleden kreeg een koper voor 9 Rand nog 1 Dollar, nu moet hij er al 10 op tafel leggen.

Bartosz Pawlowski, Head of CEEMEA Strategy bij BNP Paribas, laat zich door de huidige optisch lage koersen niet verleiden om de Rand te kopen. Er kan weliswaar zoiets gebeuren als een technische inhaalbeweging, maar veel meer ziet hij voorlopig niet gebeuren.

Fundamentals voor de Rand zijn zwak