Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30131 tot 30135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Chinese beleggers kunnen beurs op Wall Street door het dak jagen!

Er is alvast 1 categorie van investeerders die de beurs van Wall Street nog niet hebben ontdekt en dat zijn de Chinezen. Het Chinees geld – dat zoals we allemaal weten ruimschoots voorhanden is – is volop bezig om de wereld te ontdekken. Her en der worden bedrijven, activa etc. opgekocht.

Op de Amerikaanse beurs schitteren de Chinezen nochtans door hun afwezigheid en dat heeft zo zijn redenen. Over het algemeen hebben de Chinese investeerders weinig ervaring met buitenlandse beurzen. Hun enthousiasme voor die beurzen is bovendien niet zo erg groot.

Liever vastgoed dan aandelen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Barclays: ‘Goudmijnen op een keerpunt’

Nu de goudprijs aanstalten maakt op een dubbelde bodem in de grafiek, kijken plots weer veel partijen in de richting van goudmijnaandelen.

Barclays pakt uit met een research note over de sector, waar Barron’s de hand op wist te leggen. Analist van dienst Farooq Hamed gelooft dat de goudmijnsector voor een keerpunt staat:

Over de waardering heeft de analist het volgende te zeggen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Europese banken waren niet zo goedkoop sinds de jaren ’80

Op zoek naar achterblijvers op de beurs? Zoek dan niet langer, we hebben het antwoord voor u. Europese banken waren sinds de jaren 80 niet zo goedkoop en lijken klaar voor een inhaalbeurt. De zwakke prestaties van de bankaandelen zijn natuurlijk makkelijk te verklaren.

De banken waren de kop van jut in de grote financiële crisis van de jaren 80, niet ten onrechte overigens. Veel grootbanken hadden het erg bont gemaakt en betaalden voor hun wangedrag een hoge prijs. Ze werden op de beurs letterlijk afgeslacht, hun beurskoersen zakten door de vloer.

Nog een price to book ratio van 0.8

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Turkse beurs maakt vrije val van ruim 10%

Door de aanhoudende rellen in Turkije, is de beursindex van het land, de ‘Borsa Istanbul Stock Exchange National 100 Index’, de week begonnen met een daling van 10,5%. Grafiek via Bloomberg...

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Turbulentie verwacht

Het feit dat in de Verenigde Staten diverse centrale bankiers steeds meer schoten voor de boeg beginnen te geven over het, eventueel, terugdraaien van het monetaire verruimingsprogramma, maakt zowel obligatie- als aandelenbeleggers zenuwachtig. In de Verenigde Staten is de tienjaarsrente daardoor in 4 weken tijd met ongeveer 30-35 procent gestegen.

In Nederland liep de rente op van 1,52 procent naar 1,84 procent in dezelfde periode. Dat is een toename van ruim 20 procent. Als deze trend zich doorzet, belooft dat weinig goeds voor obligatiebeleggers en dan vooral pensioenfondsen.