Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30136 tot 30140
Bron: ftm.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

World of Work Report: werkloosheid neemt toe, in 2018 wordt het beter

Geen opwekkend nieuws in het nieuwste rapport van de International Labour Organization. Pas rond 2018 wordt het echt beter. Alleen CEO's hebben geen klagen.

Het Internationale Instituut voor Arbeidsstudies (het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de International Labour Organization, ILO) geeft toch al zelden blijk van een optimistische kijk op de toekomst. In het laatste rapport over de toestand van de arbeidsmarkt al helemaal niet. Ja, in het Verre Oosten stijgen de lonen en neemt de levensstandaard toe. Maar in de rest van de wereld blijft het aanmodderen, zo blijkt uit het maandag gepubliceerde onderzoek World of Work Report. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Stormloop op goud in China, premie voor onmiddellijke levering met factor 4 naar omhoog

Wie had gedacht dat de goudhonger van de Chinezen is gestild, heeft het fout voor. Er woedt een heuse stormloop op goud in China, bij wijze van spreken probeert elke Chinees van de huidige lage goudprijs om zijn portie goud – in welke vorm dan ook – in huis te halen.

Chinezen zijn geen geduldig volkje, ze willen hun goud meteen. Hier en nu dus. Zelfs wanneer dat voor gevolg heeft dat ze een premie voor fysieke levering moeten betalen. De stormloop op goud in China heeft dergelijke vormen aangenomen dat die premie met de factor 4 naar omhoog is gegaan.

Binnenlandse vraag overtreft binnenlands aanbod

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Marc Faber: Dit gaat zeer slecht aflopen

wordt de hele aandelenhausse gedreven door de quantitative easing van de centrale banken. Vooral de Amerikaanse aandelen hebben de wind in de rug, maar dit kan niet blijven duren. Hij weet niet wanneer de stijging zal eindigen, maar hij weet wel dat het heel slecht zal aflopen op de aandelenbeurs.

De omzet van de bedrijven groeit nog nauwelijks door een hogere verkoop van producten, kijk maar naar McDonald’s of Wal-Mart. De beurs gaat omhoog omdat de centrale banken geld blijven printen. Dat geld komt niet in de economie terecht, in 1997 - 2000 ging het naar de Nasdaq, tot 2007 ging dat geld naar de huizenmarkt, in 2008 naar grondstoffen en nu naar de bredere Amerikaanse aandelenmarkt.

Nog teveel problemen in Europa

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

James Turk: Goud staat voor periode gelijk aan die van 2008 – 2011

In een zeer interessant gesprek tussen Greg Hunter van USAWatchdog en James Turk verklaart Turk hoe hij de ontkoppeling tussen de fysieke goudmarkt en de papieren goudmarkt ziet. Dit zal leiden tot hogere prijzen voor goud én zilver. De fundamenten voor een hogere goudprijs blijven intact en de fysieke vraag naar goud is robuust.

De problemen van de laatste jaren blijven hetzelfde vandaag. De centrale banken kopen tijd voor de overheden, maar die doen er niet veel nuttigs mee....

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Iran bewaart haar olie al op zee

Iran bewaart door de Westerse boycot haar olieoverschot al op zee in grote tankers. Iran wil wel extra olieopslag op het land bouwen, maar door de internationale olieboycot kunnen buitenlandse leveranciers geen staal en ander bouwmateriaal aanleveren. Op dit moment stalt Iran al 30 miljoen vaten ruwe olie in tankers op zee. De Iraanse olieplas van Iran drijft dus nu voor de kust in 14 supertankers van het type Very Large Crude Carriers (VLCC). Omdat het land zonder afzet gewoon doorproduceert komt de olieproductie in de problemen. Via sluipwegen probeert het land nieuwe supertankers bij de bestellen. Iran exporteerde in maart 1.1 miljoen vaten per dag. Hoeveel VLCC’s zijn er nog nodig om deze productiecapoaciteit bij te houden? De boycot begint Iran te werken. Het begint de oliemarkt te raken. Beeld; archieffoto Docwerk.