Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30141 tot 30145
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Ron Paul: “Stijging goudprijs is onbegrensd”

Ron Paul werd op CNBC gevraagd naar de belabberde prijsactie bij goud, ondanks alle rumoer in de financiële markten en de aanhoudende monetaire accommodatie.

Voor Ron Paul is er weinig aan de hand. Goud zit al ruim 12 jaar in een bull market. Een jaartje van tegenvallende resultaten verandert hier weinig aan.

Meer nog, voor Ron Paul kan de prijs van goud tot in het oneindige blijven stijgen, zolang we met het huidige dollarsysteem zitten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Cyprus wil herziening voorwaarden Europese steun

De Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft de leiders van de landen van de eurozone gevraagd om de voorwaarden van het steunpakket van 10 miljard euro dat het land heeft gekregen, te herzien. Dat schrijft vandaag de financiële krant 'The Financial Times', die zegt te beschikken over de brief waarin Anastasiades zijn verzoek formuleert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Amerikaanse rente is over periode van 30 jaar spectaculair gedaald

We horen regelmatig zeggen dat de rente in de U.S. ondanks de recente stijging nog altijd historisch laag is. Hoe laag blijkt pas wanneer we de charts over langere termijn bekijken. De rente op een 10-year U.S. Treasury is sinds 1996 bv. met niet minder dan 65 procent gedaald.

Wanneer we nog wat verder terug gaan in de tijd is het beeld nog schokkender. Sinds 1981 is de rente op de benchmark 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met maar liefst 85 procent gedaald. We leven maw in een tijdperk van extreem lage rentevoeten.

Prijzen bijna verdubbeld

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

De bankrun in Cyprus is in volle gang

Klik verder voor de grafiek...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

In Vietnam betalen ze met plezier $ 217 boven spot voor goud

De vraag naar fysiek goud is niet alleen in China en India overweldigend. De centrale bank van Vietnam verkocht vorige week 25.700 gouden munten op een veiling om de bevolking tevreden te stellen. Het hoopt hiermee de premie op de goudprijs naar beneden te krijgen, maar slaagt daar vooralsnog niet in zegt SilverDoctors...