Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30151 tot 30155
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Griekenland verliest status van ontwikkeld land

Griekenland is zijn status van "ontwikkeld land" verloren bij beurshuis MSCI. Griekenland wordt nu ondergebracht in de categorie "groeilanden", op hetzelfde niveau als Qatar en Zuid-Korea. Het is de eerste maal dat een Westers land wordt gedegradeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Indiërs zijn gedoemd om nog meer goud te kopen

Wie gelooft in het goud kijkt hoopvol richting India om een herstel van de goudprijs tegemoet te zijn. Niet zonder reden overigens, want de bevolking van dat land heeft een heel speciale relatie met edelmetalen. Op de 1ste plaats koopt ze goud voor speciale gelegenheden.

Met name bij huwelijken en bij grote feesten is goud in de vorm van juwelen een dankbaar cadeau. Traditioneel vindt er enige beweging plaats in de goudprijs wanneer tegen het einde van het kalenderjaar de periode van de grote feesten in India aanbreekt.

Inflatie hedge

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Amerikaanse inlichtingendienst had in 1999 al toegang tot Windows

De Amerikaanse inlichtingendienst had in 1999 al toegang tot het Windows besturingssysteem. Niet alleen Microsoft, maar ook de NSA heeft een sleutel waarmee men toegang kan verkrijgen tot het systeem. Een driver die de beveiliging en encryptie afhandelt zou nog steeds in de software zitten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Hoe komt het dat u steeds meer belastingen moet betalen en ook de armoede steeds toeneemt?

De weg naar het economisch herstel is niet geplaveid met overheidsinterventies, schrijft Jeffrey R. Nyquist op Financial Sense. Meer nog, economisch herstel wordt net bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt door de stijging van publieke uitgaven en de toenemende regelneverij.

Elke belastingverhoging en bijkomende regulering wordt gerechtvaardigd met beloftes dat deze de armen zullen bevoordelen ten koste van de rijken of het volk ten koste van de bedrijven. Nyquist verwijst echter naar enkele citaten van beroemde economen en huidige topzakenlui om te illustreren hoe overheidsinterventie net armoede en chaos creëert:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Handelaren manipuleerden valutakoersen

Valutahandelaren bij enkele grote banken hebben jarenlang de tarieven voor buitenlandse wisselkoersen gemanipuleerd. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden rond de zaak.

Volgens de bronnen manipuleerden de handelaren de wisselkoersen bij het valutaplatform WM/Reuters in de 60 seconden die nodig zijn om de koersen te bepalen, door orders door te drukken en samen te werken met tegenpartijen. Naar verluidt vinden de praktijken al meer dan 10 jaar plaats. De Britse toezichthouder op de financiële markten FCA zou een onderzoek naar de vermeende manipulatie van wisselkoersen willen openen.