Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 30161 tot 30165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Geld blijft Cyprus verlaten

Een nieuwe maand, een nieuwe update over de efficiëntie van de de kapitaal controles in Cyprus zegt Zerohedge.

Hoewel de capital controles moeten dienen om het kapitaal in Cyprus te houden en zo het zwakke banksysteem te ondersteunen, is dit alles behalve het geval. In mei was de uitstroom minder dan de recordmaand april, maar de uitstroom blijft voort duren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Magische schulden: Grote goocheltrucs rond regels omvallen van banken

Uit berichten van diverse media is op te maken dat de betreffende verslaggevers weinig of niets gesnapt hebben van de “afspraken” die er zijn gemaakt op EU niveau rond het omvallen van banken.

Dijsselbloem zou zijn finest moment hebben bereikt. Net als dit bij Cyprus al het geval was zouden de  Europese banken in de toekomst eerst zichzelf moeten proberen te redden. De belastingbetalers, wij burgers dus, zouden helemaal niet, of veel minder risico gaan dragen. Wie het gelooft die kan rustig gaan slapen. De rijken zullen ondertussen flink druk zijn met het verschuiven, lees veiligstellen van geld. Dat is in elk geval zeker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Beschikbaar inkomen VS daalt aan snelste tempo sinds 2008

Het Amerikaanse bbp-cijfer werd neerwaarts bijgesteld naar een groei van 1,80 %. Voor de analisten een goede reden om aan te nemen dat QE 3 doorgaat in plaats van af te nemen. Slecht nieuws van de economie is goed nieuws voor de beurs. Maar er was iets dat Gains Pains & Capital is opgevallen aan de nieuwe cijfers, namelijk de daling van het beschikbaar inkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Goudmijnfondsbeheerder onder vuur op CNBC

We kregen de volgende videoclip toegestuurd van CNBC, waar in een sectie van het populaire programma Fast Money men een fondsbeheerder voor goudmijnen liet opdraven.

De geviseerde man heet Joseph Foster, verantwoordelijke bij de ETF-uitgever Van Eck International. Als Foster zijn zaak probeert maken waarom beleggers goud moeten hebben, dan wordt hij meteen figuurlijk met ‘pek en veren’ overladen door het Fast Money team.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“We blijven geloven in de goudmijnaandelen”

Goudmijnaandelen hebben hun glans verloren over de afgelopen 18 maanden. De investeerders hebben de sector massaal gedumpt, zoals ze ook de andere mijnbouwaandelen hebben gedumpt. De combinatie van een sterkere dollar en lagere grondstoffenprijzen is de ganse sector van de natural resources fataal geworden.

De gevolgen zijn dan ook niet te overzien. De Market Vectors Gold Miners Index ETF is t.o.v. vorig jaar met 45 procent in koers gedaald. Individuele mijnbouwaandelen als Barrick Gold en Newmont Mining lieten verliezen op jaarbasis van respectievelijk 53 en 36 procent optekenen.

Mijnbouwers verdienen nog altijd geld