Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30161 tot 30165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Wereldbeurzen trekken zich weinig aan van capriolen op beurs van Tokyo

De beurs van Tokyo heeft in de afgelopen weken al een paar onverwachte zwenkingen gemaakt. De uptrend, die haast onbreekbaar bleek, werd uiteindelijk toch gebroken. De 1ste correctie beweging kostte de Nikkei ruim 7 procent, de 2de meer dan 5 procent.

De aanleiding voor de koersval was telkens ongeveer dezelfde: een versterking van de koers van de Yen, gekoppeld aan onzekerheid over wat de Fed gaat doen. Van de Amerikaanse centrale bank wordt namelijk verwacht dat ze binnen afzienbare tijd haar monetaire politiek zal wijzigen.

Hoe lang kan Japan genegeerd worden ?

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Voor het eerst in jaar tijd géén nieuw faillissementsrecord

Tijdens de maand mei zijn 902 bedrijven failliet verklaard in België. Het is de eerste keer in een jaar dat het maandrecord eens niet sneuvelt. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Leegstand kantoren in Nederland veel groter dan gedacht

De hoeveelheid leegstand op de Nederlandse kantorenmarkt blijkt veel groter dan eerder werd aangenomen. Onderzoeksbureau AOS Studley becijferde dat er naast de 7,1 miljoen vierkante meters aan officiële leegstand er ook meer dan 6 miljoen vierkante meter aan verhuurd vloeroppervlak onbenut blijft. Huurders zitten vast aan langlopende contracten en hebben door de financiële crisis minder werkplekken nodig dan verwacht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Premie op fysiek goud 4x over de kop in Shanghai

In Shanghai is de premie op fysiek goud gestegen van $7 naar $32 per troy ounce. Van juni 2012 t/m maart 2013 was de premie gemiddeld $7, maar sinds de grote prijsdaling van april is er krapte ontstaan op de markt van fysiek metaal. De meerprijs was de afgelopen zes weken gemiddeld $32.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Zelfs overheidsobligaties hebben dit jaar beter gepresteerd dan goud en zilver!

Marshall Glitter, Head of Global FX Strategy bij IronFX, gelooft niet dat het goud op korte termijn veel potten zal breken. De edelmetalen bevinden zich momenteel in een underdogpositie, met een gerede kans dat goud en zilver in de komende weken verder in prijs zullen dalen.

De beurskoersen blijven in goeden doen, ondanks de recente turbulentie staat zelfs de Nikkei 225 Index in Tokyo nog steeds in de plus. De Standard & Poor’s 500 Index staat ongeveer 10 percent hoger dan op 1 januari. Zelfs overheidsobligaties hebben dit jaar beter gepresteerd dan goud en zilver.

Platina en palladium doen het beter dan goud en zilver