Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30171 tot 30175
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nederland krijgt mogelijk meer tijd voor aanpak tekort

Nederland krijgt mogelijk meer tijd om haar begrotingstekort op orde te brengen. Eurocommissaris Olli Rehn zei dat na afloop van een gesprek met minister Dijsselbloem van Financiën. Opnieuw wordt er gesleuteld aan de 3% grens...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Short squeeze goud voor binnenkort: de bewijzen!!

De fundamenten op de goudmarkt wijzigen in snel tempo. Eind vorig jaar zaten de hedge funds en de grote bullion banks voornamelijk short op de goudprijs. Met de goud crash van midden april hebben de banken en de hedge funds ontzettend veel geld verdiend en hebben ze hun posities omgedraaid. Met een short squeeze voor de deur staan ze opnieuw klaar om ontzettend veel geld te verdienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Venezuela wordt met hyperinflatie bedreigd

Het verdwijnen van Hugo Chavez (als gevolg van diens overlijden) heeft de economische situatie van Venezuela er niet op doen verbeteren, wel integendeel. De inflatie op jaarbasis bedroeg in mei 35.2 procent, tegenover nog slechts 20.1 procent in december.

Daarmee is een gevaarlijk niveau bereikt. Op maandbasis is de inflatie in mei met 6.1 procent gestegen en daarmee dreigt het land in een vicieuze cirkel te belanden. De inflatie is namelijk endemisch geworden, wat betekent dat ze nog moeilijk uit te roeien zal zijn.

De weg naar hyperinflatie ligt wijd open

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

David Morgan: stierenmarkt zilver nog niet over, het beste moet nog komen

David Morgan van The Morgan Report zegt dat de stierenmarkt voor zilver nog niet voorbij is. Hij kijkt naar de stierenmarkten in goud en zilver in het verleden en stelt vast dat er iedere keer een grote correctie volgt na een forse stijging. Er wordt dan steeds geroepen dat de stierenmarkt voorbij is. Het duurt dan ook verschillende jaren vooraleer de oude topkoers wordt bereikt, maar dan komt de sterkste stijging van de hele stierenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Doug Kass volhardt in de boosheid

Doug Kass, oprichter van Seabreeze Partners Management, heeft de bal in de afgelopen weken serieus misgeslagen. Hij zag een stijging van de beurskoersen met 13 procent aan zijn neus voorbij gegaan, waarbij hij al die tijd bearish bleef op de beurs van Wall Street.

Wie had gedacht dat hij nu een lesje heeft gekregen, heeft het verkeerd voort. Doug Kass volhardt in den boze en wacht op een aha-moment. Dat aha-moment zou dan het signaal moeten geven dat de huidige beurshausse definitief achter de rug is. Mogelijk komt dat signaal van de FED.

Amerikaanse centrale bank trekt aan een touwtje