Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 30171 tot 30175
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Jim Rogers: correctie goud nog niet voorbij

Investeerder Jim Rogers denkt dat de correctie van goud nog wel even door kan zetten. Rogers zit zelf overigens nog wel long en heeft in de afgelopen tijd geen goud verkocht.

Rogers houdt zelf een goudpositie aan en was al langer overtuigd dat de 12-jarige bull market wel eens een halt kon worden toegeroepen.

De correctie kan Rogers niet snel genoeg voorbij zijn, maar hij stelt wel dat het onrealistisch is om te verwachten dat de goudprijs snel naar de 2,000 tot 3,000 dollar zal stijgen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beurs Istanbul onderuit vanwege rellen

De sociale onrust in de grote steden in Turkije heeft ook zijn weerslag op de Istanbul Stock Exchange.

De beurs van Istanbul ging aan het begin van de handelsdag ruim 6,4% onderuit en dat is de grootste daling sinds augustus 2011.

De hevige protesten in steden als Istanbul, Ankara, Izmir en Adana begonnen afgelopen vrijdag toen de politie in istanbul met geweld een einde maakte aan een bezetting van een park rond het Taksimplein.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Chinese consumenten consumeren nog niet genoeg

De grote distributieketens houden samen met de Chinese regering nauwkeurig het gedrag van de Chinese consument in de gaten. Het zal namelijk die consument zijn die centraal staat in het toekomstig business model voor de Chinese economie. De doorsnee Chinees moet namelijk meer gaan kopen.

De Chinese consumenten consumeren echter nog niet genoeg om de overstap van een export- naar een consument-gedreven-economie mogelijk te maken. De consumptie stijgt weliswaar, maar niet zo snel als iedereen had gehoopt.

Nog 25 percentagepunten af te leggen

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

UWV verwacht 739.000 werklozen in 2014

In 2014 stijgt het aantal werkzoekenden met 43.000 (6 procent) nog verder. 

De werkgelegenheid neemt in 2013 af met 88.000 banen. Ondanks dat de economie in 2014 aantrekt, neemt het aantal banen in 2014 vervolgens nog verder af met 23.000. 

De afname van het aantal banen is het sterkst in Limburg, De Achterhoek en arbeidsmarktregio Gorinchem. Flevoland is door de toename van de bevolking de enige regio met banengroei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Opgepast! Deze populaire aandelen zijn rijp voor een sterke correctie

Het is altijd veel leuker om te genieten van een sterke stijging van een aandeel dan van een gestage stijging. Maar in de sterke stijging zit wel het grootste gevaar. Je weet nooit waar de parabolische stijging gaat stoppen,the skyseems the limit. Maar na een parabolische stijging volgt altijd een correctie....