Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 30191 tot 30195
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Weekanalyse Roy

Vraagt u zich ook wel eens af waar deze hele crisis naar toe gaat en vooral wie we nu moeten geloven?

Moeten we inderdaad luisteren naar de diverse overheden die ‘het beste’ met de bevolking voor hebben (althans daar moeten we volgens hun vanuit gaan) of moeten we luisteren naar het andere kamp,  de edelmetaal goeroes en het groeiende aantal economen die het ‘einde der financiële  tijden’ voorspellen.

De eerste groep geeft aan dat we moeten bezuinigen en hervormen, er moeten offers gebracht worden omdat we 1 Europa zijn, alleen zo kan de € overleven. De spil in hun verhaal is vooral de bankensector en het behoud van het geloof in de €. De andere groep geeft daarentegen aan dat de fiatmunten zoals we die nu kennen hun langste tijd hebben gehad en feitelijk op hun laatste benen lopen. Dat geldt niet alleen voor de Euro maar ook voor de US dollar en de Yen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Is de Grote Rotatie nu eindelijk begonnen?

Enkele weken geleden had iedereen de mond vol van de ‘Great Rotation’. Het verhaal is genoegzaam bekend: de investeerders stonden op het punt om massaal over te stappen van obligaties naar aandelen. Een evolutie die men op de beurs van Wall Street met veel genoegen tegemoet zag.

Maar uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn, de obligatiekoersen – die eventjes in een dalende trend zaten – gingen weer stijgen. Het verhaal van de Grote Rotatie leek over en uit. Maar recent lijkt er een nieuw hoofdstuk in dat verhaal te zijn geschreven.

U.S. Federal Reserve als katalysator

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Goud, diamanten en geld van Gaddafi gevonden in Zuid-Afrika

Een team van Libische onderzoekers heeft een deel van het vermogen van de in 2011 vermoorde kolonel Gaddafi getraceerd in Zuid-Afrika. Verspreid over verschillende banken en beveiligingsbedrijven zou meer dan $1 miljard aan goud, diamanten en cash liggen. Het staat op naam van familie en vertrouwenspersonen van Gaddafi.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Derde staking bij Amazon in Duitsland

Medewerkers van onlinewinkel Amazon in Duitsland zullen vandaag voor de derde keer voor een dag staken. Ze eisen een hoger loon onder de cao voor de detailhandel, maar het Amerikaanse bedrijf houdt vast aan de cao voor de logistieke branche. Vakbond Verdi maakte vandaag bekend dat 200 man van de ochtendploeg in Leipzig niet aan de slag gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Nikkei weer onderuit

De beurs in Tokio is maandag weer flink in de min gesloten. De lagere slotstanden op Wall Street, gemengde industriecijfers uit China en een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgden voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 3,7 procent lager op 13.261,82 punten.