Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30191 tot 30195
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Krimp uitzendbranche houdt aan

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is tussen eind april en medio mei verder afgenomen. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag naar buiten bracht. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. Alleen in de laatste weken van vorig jaar werd een minieme opleving genoteerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Manipulatie? Goudprijs zakt vlak voor publicatie banencijfer

De goudprijs begon vrijdag al 62 milliseconden voor publicatie van het banencijfer te dalen. In een tijdsbestek van 30 milliseconden ging er 0,5% van de prijs af. De goudprijs zou daarna nog 1,5% verder wegzakken. De timing van de prijsdaling doet vermoeden dat er gemanipuleerd of met voorkennis gehandeld wordt.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe crowdfunding website met AFM-vergunning voor MKB-ondernemers gelanceerd

Eind mei is een nieuwe Nederlandse website voor crowdfunding gelanceerd. De website Crowdaboutnow.com richt zich op gevestigde en startende ondernemers. Door middel van kleine bedragen, soms al vanaf 5 euro, wordt de benodigde financiering bij elkaar gebracht met behulp van betrokkenen. Op een vaste datum wordt de financiering vervolgens terugbetaald, of de aangeschafte aandelen kunnen worden verkocht. Crowdfunding, zoals deze financieringsvorm heet, werd al langer ingezet voor projecten in de creatieve sector. Het is de eerste keer dat een dergelijk platform goedkeuring krijgt van de AFM voor zakelijke kredieten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Zilver kan alleen in elkaar stuiken als China valt

De meeste analisten zijn het met elkaar eens: de zilverprijs kan alleen maar in elkaar stuiken als China valt. China heeft van oudsher een sterke band met zilver en als fabriek van de wereld heeft het momenteel enorm veel zilver nodig. De zilverprijs heeft samen met goud enorme klappen gekregen de laatste maanden, maar het zal daar van kunnen herstellen zolang China blijft groeien.

Hoewel China de grootste goudproducent ter wereld is, heeft ze maar heel weinig of geen andere edelmetalen in de grond zitten, en zeker geen zilver. China is de grootste producent en exporteur van de wereld en veel van de geproduceerde goederen bevatten zilver. Zilver is een unieke grondstof die heel veel energie kan bewaren in een zeer kleine hoeveelheid.

Economische groei...

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe Chinese goud-ETF's worden verhandeld in yuan

De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe goud-ETF’s van vermogensbeheerders Huaan Asset Management en Guotai Asset Management. De fondsen zijn genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en worden uitgedrukt in Chinese yuan. De twee ETF’s volgen de spotprijs van goud op de Shanghai Gold Exchange, zo verklaarden de woordvoerders van beide vermogensbeheerders tegenover Bloomberg .

De daling van de goudprijs ging gepaard met een verkoopgolf in GLD, het grootste ETF ter wereld dat in dollars genoteerd staat. Tegelijkertijd nam de vraag naar fysiek goud op de Aziatische markt juist enorm toe. Zowel India als China importeerde in april en mei veel meer goud dan normaal.