Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 3021 tot 3025
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Ook Credit Suisse treft miljardenschikking in VS

Na Deutsche Bank heeft ook Credit Suisse een akkoord bereikt met het Amerikaanse ministerie van Justitie over de misstanden bij de verkoop van hypotheken. De tweede bank van Zwitserland zal in totaal 5,3 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) betalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Nederlandse staatsschuld daalt richting 60-procentnorm

De Nederlandse staatsschuld daalde in het derde kwartaal van 2016 met 9 miljard euro tot 428 miljard euro. 

De schuldquote, de overheidsschuld als percentage van het bruto binnenlands product (bbp), daalde zes kwartalen op rij en kwam uit op 61,9 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Naast de lagere overheidsschuld droeg ook het hogere bbp hieraan bij, aldus het CBS.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

5 manieren waarop rijken anders denken dan middenklassers

Steve Siebold provoceert graag. Als selfmade miljardair en auteur van het boek ‘How Rich People Think’, waarvoor hij twaalfhonderd collega-miljardairs interviewde, weet hij veel over de manier van leven en denken van de rijke elite. Hij maakte een top-vijf van eigenschappen die typerend zijn voor rijke mensen en die middenklassers volgens hem onvoldoende begrijpen.

Rijken denken en gedragen zich volgens hem anders dan de rest van de bevolking en net daar hebben ze hun rijkdom aan te danken. Dat gezegd zijnde kan je de onderstaande vijf stellingen ook lezen als eigenschappen van een groep mensen die de juiste drive en visie hadden om het te maken in het leven en daar een goed gevulde bankrekening aan over te houden.

Dit zijn de eigenschappen die je daar volgens Siebold voor nodig hebt:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 december 2016

9 tips om rond de wereld te reizen terwijl je €5.000 per maand verdient

Jarryd Salem en Alesha Bradford besloten in 2014 om met hun rugzak van Thailand naar Zuid-Afrika te trekken zonder een vliegtuig te nemen. Onderweg zouden ze met hun avonturen geld verdienen om de reis te betalen. En dat lukt wonderwel. Nu verdienen ze zo’n €5.000 per maand.

Na 1 jaar had het koppel al een inkomen rond €2.000 per maand. Maar sindsdien gaat het alleen maar beter. Ze hebben dan ook 9 manieren gevonden om geld te verdienen terwijl ze de wereld rond reizen. Iedereen kan dit dus voor elkaar krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 december 2016

2016 stevent af op recordjaar stakingen

We dreigen 2016 af te sluiten als een van de zwaarste stakingsjaren van de voorbije twee decennia. Van april tot en met juni waren er maar liefst 247.300 stakingsdagen. Daarmee bereikte de sociale onrust in het tweede kwartaal met voorsprong het hoogste niveau in 25 jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers die de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ) bekendmaakte voor de eerste helft van dit jaar.