Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30201 tot 30205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Hedge Funds zitten evenveel in aandelen als vlak voor de crash van 2008

BofA Merrill Lynch analisten Stephen Suttmeier, Jue Xiong en MacNeil Curry bestudeerden de kwartaalaangiften van de Amerikaanse hedge funds van het eerste kwartaal 2013. Ze kwamen tot de conclusie dat de hedge funds weer massaal inzetten op aandelen. De vorige keer dat de HF zo diep in aandelen zaten, was vlak voor de crash in 2008, aldus BusinessInsider...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nieuwe goudcrash in de maak? Chinese markt is 3 dagen gesloten

Vorige week vrijdag daalde de goudprijs sterk, vlak voor de bekendmaking van het Amerikaanse jobrapport. Verrassend genoeg bood het rapport de exacte uitkomst wat de aandelenmarkten nodig hadden en de goudprijs onderuit te halen.

SilverDoctors vraagt zich af of “het goudkartel” nu weer zal toeslaan zoals half april aangezien China gesloten is van maandag tot woensdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Straatprotesten hebben Turkse markten danig op stelten gezet

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is een hardliner, hij heeft nog geen enkele toegeving gedaan aan zijn landgenoten die krachtig protesteerden tegen de regeringspolitiek. De aanleiding van de protesten is bekend: de aanleg van een winkelcentrum in het park op het Taksim plein.

Recep Tayyip Erdogan haalde tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Tunesische ambtgenoot Ali Lareyedh hard uit naar de protestvoerders die hij beschuldigde van vernietiging van staatseigendom. De aanleg van het park zou met het nodige respect voor het milieu gebeuren, aldus Recep Tayyip Erdogan

Aandelen, obligatie en lira kop van jut

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Vietnam wil vreemd vermogen aantrekken

De regelgevers op de Vietnamese beurs leggen volgende maand een voorstel op tafel om het aandelenbezit door buitenlanders te vergemakkelijken. Vietnam wil vreemde investeerders aantrekken en dat vanwege een voor de hand liggende reden: de beurs in haar huidige vorm is veel te klein.

Ze is namelijk maar 1/15de van de omzet van de beurs van Singapore, die op haar beurt bezwaarlijk 1 van de grote wereldbeurzen kan genoemd worden. Momenteel mogen buitenlanders maximaal 49 procent van de aandelen van Vietnamese bedrijven bezitten.

De beste beurs in Zuid-Oost Azië

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Goud word spotgoedkoop!

Goud wordt goedkoper dan goedkoop, althans dat beweert Nouriel Roubini. Wie? Roubini, hoogleraar economie aan de universiteit van New York en voorzitter van het economisch consultancybedrijf Roubini Global Economics. Hij schreef in The Guardian dat na alle prijsstijgingen tussen 2009 en 2011 de prijs van goud nu met 30% is gedaald.