Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30211 tot 30215
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Siemens wil bijkomend duizend banen schrappen

Industrieconcern Siemens, dat een besparingsprogramma lopen heeft, is van plan de komende jaren bijkomend duizend banen te schrappen in de energiesector in thuisland Duitsland. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Bron: fd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Draghi: euroland kan failliet

Die zal de obligaties van een land niet enkel en alleen opkopen om het maar solvabel te houden. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi in interview met het Duitse programma Heute-journal, aldus Dow Jones.

Het is voor het eerst dat Draghi zo expliciet de optie van een failliet euroland benoemd.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

'Duits Hof kan euro verzwakken'

Dinsdag begint de tweedaagse zitting van het Duitse hof over de vraag of het opkoopprogramma in strijd is met de Duitse grondwet. Door het mandaat van de ECB om staatsobligaties van noodlijdende Europese landen op te kopen, zou het parlement in Berlijn geen controle meer hebben op de risico's van dergelijke grootscheepse reddingsoperaties, zo zeggen de aanklagers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Vooruitzichten tewerkstelling in diepste dal sinds 2010

De tewerkstellingsvooruitzichten in ons land zijn momenteel het meest negatief sinds begin 2010, zo blijkt uit de Manpower-barometer op basis van een rondvraag bij 752 Belgische werkgevers. Amper 4 procent van de ondervraagden is van plan om de volgende maanden personeel aan te werven, en nog meer (7 procent) plannen afdankingen. Ook de Nationale Bank luidde vrijdag al de alarmbel over de arbeidsmarkt in ons land.