Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30231 tot 30235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Probleem van de studentenleningen wordt steeds acuter

1 van de problemen waar de beurs op zou kunnen stuiten is dat van de studentenleningen. Wat is er aan de hand? Studeren aan een goede universiteit kost in de U.S. handenvol geld en veel studenten zijn dan ook gedwongen om een lening af te sluiten.

Die lening wordt vervolgens terugbetaald zodra de student de unief heeft verlaten en aan zijn 1ste baantje bezig. Maar hier situeert zich momenteel een probleem: het wordt steeds moeilijker om een job te vinden. Het probleem van de studentenleningen wordt dan ook steeds acuter.

Bron: beursblik.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

And we will all go down together

Billy Joel schreef een song: “And we will all go down together”. Meestal geassocieerd met de Vietnam oorlog met  helicopters op de achtergrond. Dit gevoel kreeg ik toen ik het rapport van het IMF onder ogen kreeg ivm Griekenland. De conclusie was eigenlijk dat men een sprong in het duister had gemaakt, dat het plan niet klopte, en dat het desastreuze gevolgen had voor Griekenland.

Het eigenlijke motief was de redding van de Euro, niet die van Griekenland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

“Nog heel wat liquiditeiten aan de zijlijn”

Tim Harris, chief investment officer bij Lloyds TSB Private Bank, kwam op CNBC zeggen dat hij zich niet in het minst zorgen maakt over een op til zijnde correctie op de beurzen als gevolg van het terugschroeven van de stimulerende maatregelen door de Federal Reserve.

Harris had zijn huis werk goed gedaan, want hij kon met cijfers in de hand aantonen dat er nog genoeg geld naar de beurs moet vloeien om de beurkoersen naar hogere regionen te tillen. In de 1ste 4 maanden hebben bedrijven voor 1,200 miljard Dollar aan obligaties uitgeven.

Belangrijkste benchmark indexen staan een kwart hoger

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Olieprijs staat voor een grote beweging

De olieprijs staat aan de vooravond van een grote beweging. Op onderstaande grafiek is te zien dat de olieprijs sinds 2009 gevangen zit in een driehoek. De olieprijs nadert nu het einde van de driehoek wat technische gezien een grote beweging inluidt. Het is nu afwachten of deze naar beneden of naar boven gaat aldus Charts etc...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Is het wel verstandig om uw geld op een spaarboekje te zetten?

Belgen blijven altijd maar meer sparen. Is dat wel verstandig?

Doet u er goed aan om zoveel geld op uw spaarboekje te zetten en is er een alternatief voor het spaarboekje? Knack stelde drie vragen over ons spaargeld (ondertussen al € 417 miljard) aan Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends.