Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 30246 tot 30250
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

‘Europa wil euro zonder IMF redden’

Dat zei minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem vrijdag na afloop van de ministerraad, zo meldt het Financieele Dagblad (FD) zaterdag.

Op dit moment is het IMF nog betrokken bij steunprogramma’s voor Griekenland, Ierland, Cyprus en Portugal. Het fond zorgt niet alleen voor financiering van de leningen, maar beslist ook inhoudelijk mee.

Samen met de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank (ECB) controleert het IMF of de geredde eurolanden hun afspraken nakomen.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Gaat de zilverprijs weer stijgen?

Zilver is een edelmetaal wat zich mag verheugen in een toenemende populariteit onder beleggers. Als beleggingsobject zal het echter altijd in de schaduw blijven staan van grotere broer goud. Het verloop van de goudprijs domineert dan ook de financiële media. Maar zilver is zeker niet minder interessant voor edelmetaalbeleggers.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Het jaar dat Europa zijn eigen graf graaft

De meest innovatieve economie ter wereld: Europa. Dat is de gedroomde toekomst die Europese regeringsleiders burgers al jaren voor houden. De ambitie werd voor het eerst vastgelegd tijdens een bijeenkomst in Lissabon in 2000. In 2010 moest het al zo ver zijn.

De nationale overheden zouden er geld in steken en Brussel zou ook een steentje bijdragen om ‘s werelds belangrijkste kenniseconomie te worden.

Bron: moneynews.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Detroit: Bankroet

Detroit defaulted on some debt on Friday and proposed most creditors receive just pennies on the dollar owed by the "insolvent" city in order to avoid the largest municipal bankruptcy filing in U.S. history.

In a forceful opening salvo of negotiations with holders of as much as $18.5 billion of debt, Detroit Emergency Manager Kevyn Orr announced a moratorium on some principal and interest payments, including one due on Friday.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

EU kan met VS gaan praten over vrijhandelverdrag

Na uren overleg in Luxemburg wisten de EU-ministers van Handel het vrijdagavond laat eens te worden over het officiële mandaat voor de Europese Commissie om te gaan praten met de Amerikanen.

Een vrijhandelsakkoord is een pakket afspraken tussen landen om hun onderlinge handel te stimuleren. Een vrijhandelspact tussen de EU en de VS kan de Europese economie met 0,5 procent doen toenemen, is de schatting. De liberalisering van de handel met de VS kan Nederland structureel 1,4 tot 4 miljard euro extra aan economische groei opleveren.