Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 30261 tot 30265
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

'Financiële sector met kwart gekrompen'

Sinds het begin van de golf van ontslagen bij banken en verzekeraars zijn zeker 46.000 werknemers in die sectoren hun baan kwijtgeraakt. Dat is een krimp van 24 procent. Dat blijkt uit berekeningen van NRC Handelsblad, op basis van cijfers van het uitkeringsorgaan UWV, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

'Eurocrisis is voorbij'

De eurocrisis is voorbij. Dat heeft de Franse president Francois Hollande zaterdag gezegd bij een bezoek aan Japan. 

Hollande gaf te kennen dat de crisis Europa sterker heeft gemaakt en geleid heeft tot een verdere integratie van het beleid in de verschillende landen. 

Het staatshoofd noemde de bankenunie en de regels voor nationale begrotingen als middelen om grotere stabiliteit en solidariteit in Europa te bewerkstelligen. 

Bron: lpamsterdam.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Video: de werkelijke oorzaken van- en echte oplossingen voor de economische crisis

Tijdens Café Bastiat van 21 mei 2013  gaf Albert Spits een analyse van de economische crisis,  gebaseerd op inzichten vanuit de Oostenrijkse School voor Economie. Deze school ziet de vrije markt als de beste manier om tot maximale vrijheid en welvaart te komen. Voor ‘Oostenrijkers’ komt de huidige crisis niet als een verrassing, maar is het een logisch gevolg van het gevoerde beleid. Albert Spits, een van de weinige Nederlandse experts op het gebied van de Oostenrijkse School, legt in deze lezing op een toegankelijke manier uit wat de oorzaken zijn van de economische crisis en de verregaande consequenties daarvan. Hij legt de siuatie uit omtrent de geld- en kredietgroei en wat de essentie is van de goudstandaard als monetair systeem.  Ten slotte draagt hij duurzame oplossingen aan voor de problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Veel ontslagen in financiële sector sinds uitbraak crisis

Sinds het uitbreken van de economische crisis zijn er bij Nederlandse banken en verzekeraars zeker 46.000 mensen ontslagen.

NRC Handelsblad berekende een krimp van 24 procent op basis van cijfers van het UWV, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars.

Sinds het begin van de kredietcrisis staan grote banken en verzekeraars, maar ook de kleinere financiële instellingen onder druk. Er wordt bezuinigd op personeel en geautomatiseerd, waardoor veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Komt er binnenkort een einde aan QE?

Steeds meer geluiden gaan op om het omstreden monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank (Fed) te beëindigen dan wel te verminderen. President van de Federal Reserve Bank van Dallas, Richard Fisher, riep op tot een vermindering van de 85 miljard dollar aan maandelijkse aankopen. Ook ziet hij een einde aan de dertig jaar lange bullmarkt in obligaties.