Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30266 tot 30270
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Eurozone een puinhoop

In een klimaat waar de Franse president Hollande dit weekend verklaart dat de eurozone crisis definitief over is,  melde Eurostat afgelopen 31 mei dat er een recordwerkloosheid in de 17 eurozone landen is bereikt van 12,2 procent van de beroepsbevolking oftewel 19,4 miljoen mensen.  De werkloosheid in Nederland loopt zeer snel op. De eurozone crisis woekert nog steeds voort en verdiept zich.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

QE is als socialisme en zou verboden moeten worden

Quantitative easing neigt naar socialisme, het steelt van de spaarders en beloont de schuldenaars, zegt Jason Pidcock, een hoog gerespecteerde fondsbeheerder in het Verenigd Koninkrijk. QE is een heel onfaire manier om welvaart te verplaatsen van diegene die het hardste sparen naar diegene die de meeste risico's nemen en de meeste schulden maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Dit edelmetaal doet het in alle stilte wel goed

Het moet niet altijd goud of zilver zijn die in de spotlights staan. Net als zilver is palladium ook een industriële grondstof en een edelmetaal. Maar daar de zilverprijs in het slop zit, zit de prijs voor palladium in de lift. En er zit nog meer in de pijplijn. Zilver loopt naast goud, hét edelmetaal dat gevoelig is aan prijsdruk, maar de prijs voor palladium is afhankelijk van het verschil tussen vraag en aanbod, zoals het zou moeten.

Vorig jaar was er 10 % meer vraag naar palladium dan er aanbod was. Ook dit jaar zal er eenzelfde verschil zijn op de markt. In 2012 bedroeg de vraag 9,3 miljoen ounces of 1,1 miljoen ounces meer dan het aanbod. Dit grootste verschil in 11 jaar kon enkel goedgemaakt worden door de verkoop van Russische voorraden palladium.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Amerikaanse economie groeit zonder toename verkeer

De Amerikaanse economie groeit weer, maar de laatste vijf jaar stagneerde het aantal gereden kilometers. Een opmerkelijk verschijnsel, want doorgaans gaat een toename in economische activiteit gepaard met meer verplaatsingen op de weg.

Bron: nieuws.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Zorgverzekeraar haalt tonnen op met crowdfunding

De verplichte reguliere zorgverzekering dreigt onbetaalbaar te worden. Het initiatief Anno12 maakt daar een eind aan. Zij komen met een geheel nieuw concept dat is gebaseerd op aandelen crowdfunding...

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 is er met behulp van crowdfunding in geslaagd het resterende deel van het benodigde startkapitaal op te halen. Het initiatief van Rob Adolfsen, eerder directeur van verzekeraar Agis, moest nog zeshonderdduizend euro inzamelen om de benodigde 3,2 miljoen euro bijeen te brengen. Adolfsen liet donderdag via Facebook weten dat de inzamelactie was gelukt.

[...]