Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30286 tot 30290
Bron: lpamsterdam.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Video: de werkelijke oorzaken van- en echte oplossingen voor de economische crisis

Tijdens Café Bastiat van 21 mei 2013  gaf Albert Spits een analyse van de economische crisis,  gebaseerd op inzichten vanuit de Oostenrijkse School voor Economie. Deze school ziet de vrije markt als de beste manier om tot maximale vrijheid en welvaart te komen. Voor ‘Oostenrijkers’ komt de huidige crisis niet als een verrassing, maar is het een logisch gevolg van het gevoerde beleid. Albert Spits, een van de weinige Nederlandse experts op het gebied van de Oostenrijkse School, legt in deze lezing op een toegankelijke manier uit wat de oorzaken zijn van de economische crisis en de verregaande consequenties daarvan. Hij legt de siuatie uit omtrent de geld- en kredietgroei en wat de essentie is van de goudstandaard als monetair systeem.  Ten slotte draagt hij duurzame oplossingen aan voor de problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Veel ontslagen in financiële sector sinds uitbraak crisis

Sinds het uitbreken van de economische crisis zijn er bij Nederlandse banken en verzekeraars zeker 46.000 mensen ontslagen.

NRC Handelsblad berekende een krimp van 24 procent op basis van cijfers van het UWV, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars.

Sinds het begin van de kredietcrisis staan grote banken en verzekeraars, maar ook de kleinere financiële instellingen onder druk. Er wordt bezuinigd op personeel en geautomatiseerd, waardoor veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Komt er binnenkort een einde aan QE?

Steeds meer geluiden gaan op om het omstreden monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank (Fed) te beëindigen dan wel te verminderen. President van de Federal Reserve Bank van Dallas, Richard Fisher, riep op tot een vermindering van de 85 miljard dollar aan maandelijkse aankopen. Ook ziet hij een einde aan de dertig jaar lange bullmarkt in obligaties.

Bron: parool.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

F*ck de Grieken

Terwijl Brussel zich wentelt in triomfalisme - 'onze steunacties zijn de succesvolste monetaire beleidsmaatregelen van de laatste jaren geweest', liet ECB-president Draghi woensdag optekenen - gooit het IMF doodleuk een bom in de lobby van het Berlaymont gebouw.

In een brisante zelfstudie naar de gang van zaken tijdens de Griekse 'redding' constateert de politieagent uit Washington dat het is misbruikt door Brussel, dat u bent voorgelogen door Brussel, dat de Grieken onnodig hebben geleden door Brussel en dat Brussel meer geïnteresseerd is in de euro dan in mensen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Voorkennis? Enorme hoeveelheid goud verkocht vóór publicatie banencijfer

Hieronder een video van CNBC waarin gesproken wordt over het feit dat er vrijdag 7 juni een enorme hoeveelheid aan goud is verkocht een aantal millisecondes voordat het Amerikaanse banencijfer werd gepubliceerd. Dit blijkt uit de data van

NANEX. Het is goed te zien dat de volumes enorm toenamen, net voor de nieuwe macrocijfers beken werden. Niemand weet precies wie verantwoordelijk is voor deze mysterieuze trade, echter maakt het weer eens duidelijk dat er mensen zijn die meer (en de dingen eerder) weten dan de rest.

Positief banencijfer