Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 30291 tot 30295
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Indiers en Chinezen verwachten hogere goudprijs

Consumenten in India en China verwachten de komende vijf jaar een stijging van de goudprijs. Van de duizend ondervraagden had 45% het afgelopen half jaar goud gekocht. India en China zijn samen goed voor ongeveer de helft van de wereldwijde goudmarkt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Monetaire systeem wordt in stand gehouden

Mike Maloney is ervan overtuigd dat de goudprijs verder zal gaan stijgen. Het is volgens hem geen nattevingerwerk maar eerder een koele, haast wetenschappelijke berekening van wat komen gaat. Nooit eerder is de wereldeconomie qua monetaire, financiële en economische omstandigheden verzeild geraakt in wat we vandaag meemaken. Nooit eerder verkeerden eerst de burgers, toen de bedrijven, toen de steden en staten en zelfs ganse landen en werelddelen in een dergelijke staat van distress. Nooit eerder zagen we een dergelijke race naar de bodem van valuta. Vandaag de dag willen overheden internationaal, met alle macht en middelen een monetair systeem in stand houden dat eigenlijk uitgeput is, op zijn einde loopt, dat de moeite niet waard is om nog aan te houden. Maar: het is het enige dat zij kennen, en wat bekend is is bemind.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Crash goudvoorraad COMEX in één grafiek

SilverDocters noemt de crash van de goudvoorraad van de COMEX episch. Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe de goudvoorraad op enkele maanden tijd bijna halveert. Op 6 maanden tijd daalde de goudvoorraad van bijna 12.000 ounces naar iets minder dan 8.000 ounces. Maar wat kan dit nu betekenen voor de goudmarkt?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Panasonic schrapt 5.000 banen in komende drie jaar

De Japanse elektronicagigant Panasonic gaat de komende drie jaar 5.000 banen schrappen in zijn uitrustingsactiviteiten voor de autosector en de industrie. De aankondiging maakt deel uit van een uitgebreide herstructurering om opnieuw winstgevend te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

De echte reden achter de afschaffing van het bankgeheim

Steeds meer landen geven hun financiële geheimhouding op, meestal onder druk van andere landen. De gegevensoverdracht tussen de landen wordt steeds groter zodat het moeilijker wordt om je geld ergens onder te brengen. De belastingparadijzen en het bankgeheim wordt steeds strenger aangepakt. Maar geldgewin alleen is niet de drijfveer.

De overheden proberen langs alle kanten te weten te komen hoeveel vermogen iemand heeft of hoeveel het inkomen bedraagt. Het bankgeheim is zoiets als het medisch geheim, maar toch voelen de overheden zich steeds meer gedwongen om te gaan neuzen in de boekhouding van ons vermogen.