Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 30291 tot 30295
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

De Goudzwendel

Als ruilmiddel met waarde bestaat nog steeds slechts één ding dat de tand des tijds heeft doorstaan. En dat is goud maar ook zilver welke binnenkort je redder zullen zijn als we verder gaan in dit grote monetaire experiment van roekeloos gelddrukken door alle centrale bankiers in de wereld. Het is als plassen in het bed, in het begin voelt het opgelucht, maar naarmate de tijd verstrijkt, begint het ongemakkelijk te worden.

In tegenstelling tot algemene perceptie, verdwijnt het aanbod van echt goud snel – in de VS piekte de goudproductie in 1998 op 11,8 miljoen ounces. Sindsdien, is de prijs van goud gestegen met meer dan 400%, doordat de goudmijnen steeds minder produceren. De geschatte productie in 2012 was slechts 7,4 miljoen ounces of wel 35% minder. Feitelijk is de goudproductie wereldwijd gedaald over de afgelopen tien jaar. In Zuid-Afrika, het land met de rijkste goudmijnen op Aarde, is over de afgelopen 10 jaar de productie met 52% omlaag gegaan. Nieuwe belangrijke ontdekkingen worden steeds “zeldzamer".

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Informatie & communicatie: Wat moeten we geloven?

De berichtgeving rondom de wereldwijde crisis wordt met de dag gekker en als je echt gaat nadenken over wat er geschreven dan wel gezegd wordt, dan vraag ik me af wanneer dit toneelstukje nou door de grote massa wordt ingezien. Het is duidelijk dat de gekozen woorden een schijn ophouden en dat is levensgevaarlijk in een systeem dat draait rondom het hebben van vertrouwen in de grootste zin van het woord.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Wat is er nou zo erg aan de markteconomie?

Er wordt tegenwoordig zo vaak gemopperd over 'de markt' dat het begrip zich steeds verder verwijdert van alledaags positieve associaties: "Zullen we morgen gezellig naar de markt gaan?"

'De markt' is toch juist een publieke ruimte waar mensen van velerlei slag samenkomen zonder ruzie te maken?

Vooral sinds de kredietcrisis heeft 'de markt' een slechte naam. Het is synoniem geworden met het geloof in de vrije markt, het al te absolute vertrouwen dat het eigenbelang van de verkoper (geld verdienen) vanzelf leidt tot de producten die de samenleving nodig heeft. Dat het vertrouwen in die onzichtbare hand van de markt is geschokt, hoeft niemand meer uit te leggen. De bankenfraude, de plofkip, de uitgebuite textielwerksters in Azië - het wemelt van de voorbeelden die erop wijzen dat 'de markt' op z'n minst controle behoeft van een kritische pers, die gewetenloze handelaren aan de schandpaal nagelt.

Bron: Tweakers.net
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Nederlanders moeten belasting betalen over geld verdiend in Bitcoins

Als Nederlanders inkomsten hebben die zijn uitbetaald in Bitcoins, moeten ze daar belasting over betalen. Dat zegt minister Dijsselbloem van Financiën. Desondanks erkent de minister Bitcoins niet als 'elektronisch geld', omdat het 'virtuele geld' niet aan wettelijke eisen voldoet.

Dat de Bitcoin volgens de Nederlandse wet geen elektronisch geld is, betekent niet dat inkomsten uitgekeerd in Bitcoins belastingvrij zijn. "Een belastingplichtige die met activiteiten in het economisch verkeer een bron van inkomsten heeft (..) zal daarover (..) belasting moeten betalen. De omstandigheid dat de voordelen uit een dergelijke bron worden berekend aan de hand van een ander stelsel dan het in ons land geldende wettig betaalmiddel maakt dat niet anders. Ook een dergelijk voordeel in de vorm van een resultaat in Bitcoins zal leiden tot belastingheffing", zo schrijft Dijsselbloem in antwoord op Kamervragen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Economen: eind dit jaar afbouw steun Fed

De Amerikaanse Federal Reserve zal eind dit jaar beginnen met het afbouwen van de steunmaatregelen. Dat blijkt uit een rondgang langs economen door persbureau Reuters.

De Fed voert al tijden een ruim stimuleringsbeleid, waarbij het maandelijks 85 miljard dollar in de economie pompt met het opkopen van obligaties. Daarmee wordt de economie gestimuleerd. De afgelopen tijd wordt er flink gespeculeerd over de manier en het moment waarop het Amerikaanse stelsel van centrale banken het beleid zal aanpassen.