Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3031 tot 3035
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2017

10 zaken die u niet wist over de Chinese hogesnelheidstrein

Minder dan 10 jaar geleden had China geen enkele hogesnelheidstrein (HST). Vandaag ligt er een netwerk van 20.000 km HST-sporen, meer dan wat in de rest van de wereld gecombineerd ligt. Tegen 2025 komt daar nog eens 15.000 km bij.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2017

Eerste vrachttrein uit China komt aan in Londen

Vandaag kwam hij binnengerold op het station Barking, in het oosten van Londen: de eerste vrachttrein uit China. Na een reis van ruim 12.000 kilometer die achttien dagen duurde, kwamen de goederen aan in Groot-Brittanniƫ. Per schip had dat bijna twee keer zo lang geduurd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2017

China roept wereld op tot meer samenwerking

De Chinese president Xi Jinping roept de wereld op meer samen te werken en minder de confrontatie op te zoeken. In een speech voor de Verenigde Naties in het Zwitserse Genève zei hij dat niemand gebaat is bij meer protectionisme en handelsbeperkingen, waarmee hij onder andere doelt op uitspraken van de nieuwe Amerikaanse president.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2017

Tip: Canadese Wildlife zilveren munten

Tussen 2011 en 2013 lanceerde de Royal Canadian Mint een nieuwe serie van 'Wildlife' zilveren munten. Deze prachtige munten staan in het teken van de wilde dieren die in Canada leven en zijn allemaal in een gelimiteerde oplage van 1 miljoen stuks geslagen. Wilt u deze collectie in huis halen, dan bent u bij Hollandgold aan het juiste adres.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2017

Grafiek: China dumpt dollarreserves

China heeft in november voor de zesde maand op rij dollarreserves in de verkoop gedaan, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die het Amerikaanse ministerie van Financiën deze week naar buiten bracht. Uit de maandelijkse rapportage blijkt dat China in november nog maar $1,05 biljoen aan schuldpapier van de Verenigde Staten op haar balans had staan, een daling van $66,4 miljard ten opzichte van een maand eerder. Daarmee was het tevens de grootste daling in één maand sinds december 2011.