Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 30301 tot 30305
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Met dit Europees aandeel zit je klaar voor een cash flow bonanza

Aandelen Royal Dutch Shell hebben het de laatste jaren niet zo goed gedaan. Maar Europa's grootste oliebedrijf en 's werelds derde grootste oliebedrijf lijkt daar de komende jaren verandering in te gaan brengen. Met een ambitieus plan wil R.D.S. zijn cash flow met 50 % verhogen. Wil je profiteren van een sterk dividendrendement de komende jaren, kan je er best op tijd bij zijn.

Royal Dutch Shell noteert vandaag aan een koers/winstverhouding van 8, dit is meer dan 20 % lager dan het historische gemiddelde van 10,5. De koers/cash flow staat op 5 en is daarmee 35 % goedkoper dan zijn concurrenten in de sector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Australië en Nieuw-Zeeland zitten met een renteprobleem

De bekende hedge fund manager Stanley Druckenmiller, die George Soros in de jaren 90 hielp het Brits Pond onderuit te halen, windt er geen doekjes om: de cyclus bij de commodities is over het het hoogtepunt en dat betekent slecht nieuws voor de grondstoffen-landen.

Druckenmiller adviseert dan ook om de Australische dollar te shorten, hij verwacht dat deze munt compleet door de vloer zal zakken. De investeerders moeten op zoek naar alternatieven, bij voorkeur wordt daarbij uitgekeken naar valuta’s uit niet-commodities-landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Waarschuwing! Amerika ontsnapt op een haar na aan massale een bail-in van het spaargeld

De Amerikaanse banken zijn dinsdag op een haar na ontsnapt aan een massale bail-in van het Amerikaanse spaargeld volgens Jim Sinclair.

Het CFTC had een voorstel klaar waarbij de Amerikaanse banken hun derivaten moesten waarderen aan hun reële waarde, maar de bankenlobby heeft op het laatste de nieuwe regel kunnen afzwakken.

De derivatenmarkt ter waarde van $ 700 biljoen is de speeltuin van de Amerikaanse banken. De derivatenposities van de grootste banken worden veel hoger gewaardeerd dan ze werkelijk zijn. Als de grote banken hun waarderingen hadden moeten aanpassen, was heel hun kapitaalbasis weggeveegd en hadden ze kapitaal moeten gaan halen bij het spaargeld zegt Jim Sinclair.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Schoenmaker: beursrally is kunstmatig

Juist defensieve markten en sectoren doen het heel goed en dat geeft aan in wat voor merkwaardige aandelenmarkt wij nu zitten.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker. ''Het is vooralsnog het jaar van de aandelen, wereldwijd zijn aandelenkoersen al 12% gestegen. Je zou verwachten dat bijvoorbeeld opkomende markten het dan nog veel beter zouden doen, in een goede aandelenmarkt doen vooral cyclische fondsen en opkomende markten het immers nóg beter'', aldus Schoenmaker. ''Dit jaar zijn de beurskoesen in opkomende markten echter 3% gedaald. Europa deed het beter, met een plus van 8%. Het best heeft de Amerikaanse aandelenmarkt het echter gedaan:+16%'', aldus Schoenmaker.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Rene Tissen: Krijgen we een hete zomer?

Geen woorden maar daden moeten Duitsland en Frankrijk gedacht hebben nu het probleem van de hoge jeugdwerkloosheid in Europa zodanig ernstige vormen heeft aangenomen dat minister Schaüble zelfs op het gevaar van een binnen-Europese revolutie wijst als er niet snel wat aan gedaan wordt. Er dreigt een hete zomer. Duitsland en Frankrijk willen actie. Via de Europese Investeringsbank (EIB). Er zijn in Europa 6 miljoen jongeren werkloos. Om hen aan het werk te helpen wordt gemiddeld 1000 euro per persoon beschikbaar gesteld. Totaal 60 miljard euro. Een druppel op de gloeiend hete plaat, zo drukte de directeur van de EIB zich nogal ondiplomatiek (maar wel oprecht en eerlijk) uit. Via zijn bank komt het geld beschikbaar. Helaas op de oude manier, namelijk  in de vorm van goedkope leningen aan het Europese midden- en klein bedrijf. Die moeten vervolgens mensen gaan aannemen.