Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30306 tot 30310
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

China investeert $5 miljard in economische zone Wit-Rusland

China gaat $5 miljard investeren in de bouw van een nieuwe economische zone nabij de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De nieuwe stad moet plaats bieden aan 155.000 inwoners en krijgt een directe sneltreinverbinding naar het vliegveld van Minsk. De stad biedt Chinese bedrijven een voet op Europese bodem.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Texas wil belasting op goud en zilver schrappen?

In Texas behandelt men een wetsvoorstel om goud en zilver vrij te stellen van 'sales tax'. Deze belasting van 6,25% wordt geheven op de eerste $1.000 aan goud en zilver, zowel munten als baren. Door de belasting op goud te schrappen erkent men de status van goud als financiële spaarreserve.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Maastricht Airlines al failliet voor de eerste vlucht

Het kersverse Maastricht Airlines vraagt het faillissement aan. Saillant detail: er is nog geen vliegtuig opgestegen.

Maastricht Airlines is failliet. De directeur van de nieuwe vliegtuigmaatschappij, luchtvaartondernemer Hamid Kerboua, maakte de faillissementsaanvraag woensdag in een brief aan de zestig personeelsleden bekend. Maastricht Airlines zou vanaf maart met twee Fokker-50 vliegtuigen van Maastricht naar München en Amsterdam gaan vliegen. Geen enkel vliegtuig verliet echter de startbaan. De lancering werd uitgesteld, omdat de toestellen niet konden vertrekken uit Italië waar ze waren voor een onderhoud- en inspectiebeurt. Een grootaandeelhouder was de vertraging zat en trok zich terug, waardoor de luchtdoop nu volledig van de baan is. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Nu niet kijken, maar… goud was nooit eerder zo geHAAT!

Het moet gezegd, er zijn inmiddels al boeken geschreven over de recente prijscorrectie van goud en goudmijnaandelen. Met name die laatsten krijgen de wind vol van voren.

Wat de reden voor de correctie ook moge zijn, het feit wil dat de sector nooit eerder zo gehaat was onder professionele beleggers. Getuige de volgende grafiek van goud afgezet tegen het jongste COT-rapport. De uitslag is historische negatief!

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Pensioen voor iedereen?

Pensioen voor iedereen?

Het pensioen is deze week in het nieuws. Drie politieke jongerenorganisaties, gelinieerd aan D66, PvdA en VVD, presenteerden een plan om het huidige stelsel drastisch te hervormen. Het ABP kwam met goed nieuws door ons kond te doen van het feit dat de dekkingsgraad van het fonds op 100% ligt. Om er direct aan toe te voegen dat deze volledige dekking niet goed genoeg is.