Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30321 tot 30325
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Zijn we op weg naar een zomercrash zoals in 1998?

De recente zwakte op de Amerikaanse beurzen kan een kleine correctie zijn, maar kan ook het begin zijn van een zware correctie. De gelijkenissen met de zomercrash van 1998 zijn alvast niet ver weg. De huidige situatie lijkt veel op de situatie in 1998 waar de S&P 500 zwaar corrigeerde tussen juli en oktober, aldus Financial Sense...

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

België moet dit jaar 1 miljard euro extra besparen

De Nationale Bank verwacht dat de economische groei dit jaar helemaal zal stilvallen. Er moet dus 1 miljard euro worden gevonden om het beoogde tekort van 2,7 procent van het bbp te halen. In 2014 moet de overheid 4 miljard euro vinden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Hyperinflatie Venezuela? Beurs in 5 jaar met ruim 2200% gestegen

De Venezolaanse beurs, genaamd de Caracas Stock Exchange Stock Market Index, is in de afgelopen 5 jaar met meer dan 2200% gestegen. Dat noemen we nog eens een sterk herstel na de kredietcrisis. Natuurlijk is dit het niet; voornaamste reden van de enorme stijging van de aandelenbeurs is de gierende inflatie in het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Deze technologiereus wordt stilaan wakker

Een stijging van 25 % op enkele maanden heeft de analisten in snelheid genomen en de meeste beleggers verrast. Microsoft lijkt opgestaan na een winterslaap van vele jaren. Nu is de vraag, was Microsoft zoveel ondergewaardeerd of is Microsoft nu overgewaardeerd. Om dit te bekijken, moeten we eerst zien waarom Microsoft in eerste instantie was afgegleden tot dit niveau.

In het vorige decennium was Microsoft wat Apple enkele jaren gelden was en wat Google nu is: hét technologiebedrijf dat gelijk geschakeld wordt met innovatie. Maar Microsoft legde de focus teveel op de directe concurrentie en zag daarmee de opkomst van nieuwe technologieën aan zijn neus voorbij gaan. Zo miste het volledig de trein van de tablets en smartphones en de cloud-technologie.

Nieuwe producten

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Daar is Jeff Gundlach weer: ‘Apple gaat naar $500′

Sommige investeerders op de beurs van Wall Street krijgen al zure oprispingen als Apple weer eens ter sprake komt. Er is sinds 1 januari van dit jaar al zoveel stof rond dit aandeel opgewaaid dat het voor sommigen meer dan genoeg eens. Definitieve antwoorden op hun vragen krijgen ze toch niet.

De situatie is dan ook ambigu: Apple heeft zijn voor- en zijn tegenstanders. De 1ste categorie zit de beurskoers vanzelfsprekend stijgen en hanteert de gekste targets. De 2de categorie is het daar helemaal niet mee eens, voor deze categorie kan de beurskoers niet diep genoeg wegzakken.

Heeft de beurskoers van Apple een bodem bereikt ?