Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 30326 tot 30330
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

7 redenen waarom Frankrijk meer respect verdient dan het doorgaans krijgt

Zo vele zaken gaan fout in Frankrijk – hoge belastingen, massale overregulering, cultureel protectionisme, economisch protectionisme, politieke schandalen, … – dat velen het land als zieke man van Europa beschouwen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

'Colombiaanse bendes hebben liever goud dan cocaïne'

Gewapende bendes in Colombia werken tegenwoordig liever met goud dan cocaïne. Dit zei de chef van de plattelandspolitie kolonel Hector Paez vrijdag.

“De winsten in de goudhandel zijn vijfmaal groter dan de inkomsten uit cocaïne. Bovendien heb je 6 maanden en veel kennis nodig om cocaïne te produceren. Daarentegen kun je in een illegale mijn in de Colombiaanse jungle wekelijks zo’n 2 kilogram goud naar boven halen”, vertelde de hoge politiefunctionaris in een interview.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Pas op! De Fed weet ook niet alles (Kijk op de week)

[...]

De vraagt rijst nu: was het de Fed die de forse correctie in gang heeft gezet of zijn het de problemen in China? Over China weten we eigenlijk niet veel, maar de verhalen die deze kant op komen wijzen allemaal in de richting van een Lehman Brothers moment. Een eigen Chinese bankencrisis zoals we die hier in Europa en de Verenigde Staten al gekend hebben. Maar waarom goud? China is toch het land van het goud? Als er paniek heerst wordt eerst het meest onbeminde buiten gegooid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Een monumentaal monetair experiment

Sinds de val van Lehman Brothers, in september 2008, is de wereld getuige van een monetair experiment dat buiten Japan in deze omvang geen historisch precedent kent. Eufemistisch klinkende aanduidingen als Quantitative Easing (QE) of Credit Easing (CE) en Zero Interest Rate Policy (ZIRP) komen bij de gemiddelde toehoorder weliswaar amper door de vervelingsdrempel heen, maar verhullen wel maatregelen die een gevaarlijke monetaire impasse etaleren.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Fitch bevestigt AAA-status Noorwegen

De hoogste kredietwaardering weerspiegelt volgens Fitch de sterke financiële balans van de Noorse overheid en de goed presterende Noorse economie.