Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 30326 tot 30330
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Europese heffing op zonnepanelen bedreigt tot 400.000 Chinese jobs

De antidumpingheffing op de import van zonnepanelen uit China kan in dat land tot 400.000 jobs in gevaar brengen. In Europa zouden tot 250.000 jobs verloren kunnen gaan, melden Chinese staatsmedia. De heffing is deze week aangekondigd door Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

VIDEO: Faber lacht Roubini uit!

Alhoewel Marc Faber nog altijd belegt in aandelen, is hij er niet van overtuigd dat aandelen vandaag ‘the place to be’ zijn. De markt is kwetsbaar volgens Faber.

Tijdens zijn interview op CNBC komt ook de visie van Roubini ter sprake, die verwacht dat de markten nog 2 jaar kunnen stijgen. Faber moet er eens hartelijk om lachen, maar hij neemt geen advies aan van Roubini.

Verder op geeft Faber enkele reden waarom hij niet meer luistert naar dergelijke ‘voortreffelijke’ economen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

IMF: 'Sorry Griekenland, we speelden vals' (en zorgden voor 100.000 nieuwe werklozen per maand)

Het IMF heeft jarenlang Griekenland belazerd, staat in een intern stuk van de organisatie dat in het bezit is van de Wall Street Journal. Het Internationale Munt Fonds geeft nu toe de gevolgen van bezuinigen op de Griekse economie flink te hebben onderschat. Ook met de eigen regels nam de organisatie het niet al te nauw. In de berekeningen van het IMF leek het daardoor alsof Griekenland de schulden wel kon dragen, maar achteraf bezien voldeed Griekenland allerminst aan de eisen om in aanmerking te komen voor hulp.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

ECB heeft geen hoop op snel economisch herstel eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) drukt de hoop op een snel economisch herstel in de eurozone de kop in. De instelling heeft de groeivooruitzichten voor de eurozone licht naar beneden herzien. Ze verwacht dit jaar een krimp van de economie met 0,6 procent, tegen 0,5 procent voordien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Rijke Aziaten klagen steen en been over inflatie

De rijke Aziaten klagen steen en been over te veel inflatie, ze moeten steeds meer geld uittrekken om hun luxeleventje te kunnen voortzetten. Wie had gedacht dat de inflatie uit deze wereld is verbannen, heeft dus duidelijk op het verkeerde paard gewed.

De inflatie ligt in hoekje en kantjes op de loer om weer in volle hevigheid toe te slaan, zo leert ons de evolutie van de 2013 Julius Baer Lifestyle Index. Die index is dit jaar al met meer dan 8 procent gestegen, terwijl de inflatie in de regio maar met 5.3 procent steeg.

Luxegoederen en –diensten zijn fors duurder geworden...