Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30341 tot 30345
Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Meer zilverstaven in wrak Gairsoppa

Update juni 2013. Het duikbedrijf Odyssee Marine Exploration gaat de laatste restanten zilver uit de SS Gairsoppa opduiken. Het bedrijft heeft serieuze aanwijzingen dat er nog 1599 zilveren staven in het wrak liggen. Bergingsbedrijf Odyssey Marine Exploration Inc heeft uit het wrak al 48 ton zilver opgedoken uit het oorlogsschip op de bodem van de Atlantische Oceaan. Het wrak Gairsoppa ligt op een diepte van 4,8 kilometer. Het schip zonk na een voltreffer van een Duitse U-boot. Het bovengehaalde zilver vertegenwoordigt een waarde van $38 miljoen. De SS Gairsoppa is een Brits vrachtschip dat door een Duitse U-boot naar de donder is geschoten in 1941. Filmpje. Drie  bemanningsleden overleefden de torpedo-aanval in 1941. Het werd in 2011 aangetroffen op 300 mijl uit de Ierse kust.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Indiase minister Financien wil verkoop gouden munten ontmoedigen

De Indiase minister van Financiën wil de verkoop van gouden munten door banken ontmoedigen. Gisteren zei hij tijdens een toespraak dat banken geadviseerd moeten worden niet langer goud te verkopen aan klanten. Is dit een voorbode op een verkoopverbod van gouden munten voor banken?

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Het IMF ziet zijn dwaling in, wanneer volgt de Europese Commissie?

Voor de tweede keer in korte tijd erkent het Internationaal Muntfonds (IMF) dat het zich heeft vergist. Eind vorig jaar gaf het toe de multiplicators te hebben onderschat. In mensentaal: het negatieve effect van bezuinigingen op de nationale productie - en dus op de tewerkstelling - is schromelijk onderschat. Daarmee erkende het IMF dat de bezuinigingen die het samen met de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank (ECB) aan de landen van de eurozone oplegde, meer productie en banen hebben vernietigd dan ingecalculeerd. Voor de miljoenen slachtoffers van die vergissing was het een schrale troost.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

In de nieuwe EU zijn 'middelmatig' en 'status-quo' nu synoniem voor 'bemoedigend'

De economische terugval van Europa is zodanig een routine geworden dat politici nu graag middelmatig nieuws voor ‘uitstekend’ laten doorgaan. Al wat nog maar in de buurt van de status quo komt wordt ons als een stap vooruit aangekondigd, want na zes zwarte jaren van crisis werd de lat voor goed economisch nieuws inmiddels zo laag gelegd dat zowat alles er over kan. De voorbije dagen werden we in de media overspoeld door zulke ‘hoopvolle tekenen’ van economisch herstel, al stelde het allemaal zo goed als niets voor...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Op zoek naar een achterblijver op de groeimarkten?

Op zoek naar een achterblijver op de groeimarkten ? We hebben er eentje voor u gevonden. Eigenlijk is het een logische keuze ook. De Zuid-Koreaanse beurs is dit jaar het kneusje van de regio Asia Pacific, de benchmark Kospi index staat vanaf 1 januari 2 procent lager.

De Japanse Nikkei staat in schril contrast ondanks de forse bewegingen uit de afgelopen weken nog altijd een kwart hoger dan bij het begin van dit jaar. Deze zwakke prestatie is eigenlijk niet meer dan een verlengstuk van het verleden, want de Kospi was noch in 2011 en 2012 een hoogvlieger.

Citigroup ziet opwaarts potentieel van meer dan 15 procent