Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 3036 tot 3040
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2017

VS overweegt obligaties met looptijd van 50 of 100 jaar

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, overweegt de uitgifte van nieuwe staatsobligaties met een extreem lange looptijd van 50 of zelfs 100 jaar. Volgens de Financial Times heeft hij zijn medewerkers van het ministerie al geïnformeerd over deze plannen. De uitgifte van staatsobligaties met een looptijd van 50 of zelfs 100 jaar is een historische stap voor de Verenigde Staten, omdat het land nooit eerder leningen met een looptijd van meer dan dertig jaar heeft uitgeschreven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2017

Trump: China is kampioen muntmanipulatie

Volgens de Amerikaanse president Trump is China kampioen in het manipuleren van haar munt. Dat zei hij donderdag in een exclusief interview met Reuters. Door de munt kunstmatig goedkoop te houden ten opzichte van de dollar verdwijnen er volgens Trump veel banen in de Amerikaanse industrie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2017

Waarom maakt de zilverprijs zo’n bokkensprongen?

Zilverfutures doen het bijzonder goed. Year-on-year is de prijs voor kortlopende contracten (levering in maart) met bijna een derde gestegen. Een groot verschil met de duik die ziverfutures namen in de tweede week van november, toen de verkiezing van Trump een schokgolf op de futuresmarkten veroorzaakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2017

Investeren in deze sector is een no-brainer

Heb jij ooit wel eens gehoord van de “Depository Trust & Clearing Corporation” (DTCC)? Wij betwijfelen het. Slechts een handje vol mensen weet wat deze instelling doet. Toch is het een van de meest machtige instellingen van Wall Street. Het betreft hier een clearinginstelling voor de afhandeling van de meest uiteenlopende transacties. Aandelen, derivaten, effecten, hypotheken en nog veel meer uiteenlopende financiële instrumenten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 februari 2017

Goudprijs naar hoogste niveau in bijna vijf maanden

De goudprijs steeg donderdag naar €37.941 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. Ook de zilverprijs zit in de lift, de prijs van dit edelmetaal kwam donderdag boven de €550 per kilogram. Voor zilver was dat het hoogste niveau sinds begin oktober. De prijzen van beide edelmetalen zitten sinds eind vorig jaar in een opgaande trend, toen de Federal Reserve haar tweede renteverhoging in meer dan tien jaar doorvoerde.