Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30351 tot 30355
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

IMF: 'Sorry Griekenland, we speelden vals' (en zorgden voor 100.000 nieuwe werklozen per maand)

Het IMF heeft jarenlang Griekenland belazerd, staat in een intern stuk van de organisatie dat in het bezit is van de Wall Street Journal. Het Internationale Munt Fonds geeft nu toe de gevolgen van bezuinigen op de Griekse economie flink te hebben onderschat. Ook met de eigen regels nam de organisatie het niet al te nauw. In de berekeningen van het IMF leek het daardoor alsof Griekenland de schulden wel kon dragen, maar achteraf bezien voldeed Griekenland allerminst aan de eisen om in aanmerking te komen voor hulp.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

ECB heeft geen hoop op snel economisch herstel eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) drukt de hoop op een snel economisch herstel in de eurozone de kop in. De instelling heeft de groeivooruitzichten voor de eurozone licht naar beneden herzien. Ze verwacht dit jaar een krimp van de economie met 0,6 procent, tegen 0,5 procent voordien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Rijke Aziaten klagen steen en been over inflatie

De rijke Aziaten klagen steen en been over te veel inflatie, ze moeten steeds meer geld uittrekken om hun luxeleventje te kunnen voortzetten. Wie had gedacht dat de inflatie uit deze wereld is verbannen, heeft dus duidelijk op het verkeerde paard gewed.

De inflatie ligt in hoekje en kantjes op de loer om weer in volle hevigheid toe te slaan, zo leert ons de evolutie van de 2013 Julius Baer Lifestyle Index. Die index is dit jaar al met meer dan 8 procent gestegen, terwijl de inflatie in de regio maar met 5.3 procent steeg.

Luxegoederen en –diensten zijn fors duurder geworden...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Goud(mijnen) maken bijna gelijkaardige bodem als in 2008

Het is altijd gevaarlijk om te roepen dat een bodem bereikt is. Zoals bij goud en vooral goudmijnaandelen is de bodem al meermaals voorspeld. Maar de StockCharts Blog merkte op dat de huidige bodemvorming bij goud in de vorm van GLD, de goudmijnen in de vorm van GDX en de verhouding tussen goudmijnen en goud GDX:GLD veel gelijkenissen vertoont met de bodem in 2008.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Deze grafiek voorspelt onheil voor de beursrally!

We zitten al enkele weken ongemakkelijk op onze stoel als we naar de beursklim kijken. Terwijl de koersen almaar hogere toppen opzoeken, verslechteren de onderliggende fundamenten.

Dat beeld wordt bevestigd door de Citigroup Economic Surprise Index (CESI), die in een vrije val is geraakt. Dit impliceert dat de kans op positieve economische verrassingen met de dag slinkt, wat slecht nieuws is voor de economische groei.

Zowel in 2010 als in 2011 was een stevige daling van de CESI een voorbode van een forse beurscorrectie!