Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30351 tot 30355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Situatie in Eurozone kan grondig veranderen na Duitse verkiezingen

De countdown naar de Duitse Bundestagverkiezingen is begonnen. Vanaf de 2de helft van de zomer zullen de politieke spanningen hoop oplopen want er staat heel wat op het spel. De verkiezingen zijn niet alleen belangrijk voor Duitsland zelf maar ook voor Europa.

Duitsland was tot dusver de belangrijkste drijfveer achter de besparingsplannen die in de Europese probleemlanden werden doorgevoerd. Angela Merkel heeft niet voor niets de reputatie van ‘IJzeren Dame’ gekregen, maar zij zal wel de verkiezingen moeten winnen.

Kwaliteit van de besparingen

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goudprijs fors omlaag na toelichting Bernanke

Het nieuws dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, wellicht nog dit jaar begint met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid, zet ook de goudprijs onder druk. Het edelmetaal werd donderdagochtend verhandeld voor minder dan 1305 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste koers sinds oktober 2010.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goudprijs: Fysiek goud vs papier goud

Er is momenteel een grote strijd gaande tussen de goudhandel in de future markten (de handel in papier goud) aan de ene kant, waar grote Westerse speculanten goud verkopen en de opkopers van fysiek goud aan de andere kant, elders in de wereld en voornamelijk in Azië.

Terwijl de speculanten door de grote verkooporders over het algemeen de goudprijs omlaag duwen is ondertussen in Azie een enorme run ontstaan op fysiek goud, dat nu veel goedkoper dan voorheen voorhanden is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Schoenmaker: correctie obligaties wordt heel groot, bij aandelen kan het meevallen

''Belegers vreesden dat stimulering tot hyperinflatie zou leiden. Aan de kassa in de winkels zie je daar nog niets van terug, maar misschien wel in de aandelenkoersen'', aldus Jacob Schoenmaker. ''Aandelenbeurzen staan in de VS rond het hoogste niveau ooit. Er is zeker sprake van inflatie, maar dan vooral op de financiële markten. Er is een bubbel in staatsobligaties, die loopt nu in rap tempo leeg. Al het geld dat in de economie is gepompt ging richting de financiële markten''. ''Hoe groot wordt de correctie? Op de obligatiemarkten heel groot, op aandelenmarkten kan het meevallen, als de economie inderdaad in staat zal zijn om de winsten hoog te houden of misschien wat te vergroten, dan zullen ze blijven liggen'', aldus Schoenmaker. ''Ik verwacht niet dat op deze recordniveaus aandelen nog eens 20-3% zullen stijgen''.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De beer brult het luidste op de bodem

De goudprijs staat momenteel op een zucht van $ 1.300. De reactie van de goudprijs op de uitspraken van de Federal Reserve zullen de analisten weer voer geven om te roepen dat de berenmarkt voor goud nu echt definitief voorbij is. Technisch gezien kan goud nog enkele honderden dollars zakken en nog steeds in een stierenmarkt zitten. Maar de beren roepen het hardste op de bodem.