Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30356 tot 30360
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

'De eurocrisis is voorbij en het herstel is ingezet' (zegt de politiek)

‘U moet begrijpen dat de eurocrisis voorbij is.’ Met deze woorden trachtte de Franse president François Hollande het voorbije weekeinde een groep Japanse investeerders te paaien. Hij was daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want ook in oktober van vorig jaar had hij al eens een soortgelijke uitspraak gedaan. ‘Vanavond, heb ik de bevestiging dat het ergste achter ons ligt,’ had hij toen gezegd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Handelsoorlog tussen China en EU wordt grimmiger

Het duurde niet lang voordat China een tegenaanval lanceerde gericht op de Europese wijnexport, nadat de Europese Unie vorige week besloot heffingen in te voeren op Chinese zonnepanelen. De spanningen tussen de twee handelspartners loopt verder op, nu via Reuters bekend is geworden dat de EU van plan is naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te stappen vanwege Chinese heffingen op stalen buizen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Filippijnse beurs scheert hoge toppen, die van Taiwan trekt veel buitenlands geld aan

De prestaties van de beurzen in de emerging markets zijn dit jaar op zijn zachtst gezegd verdeeld te noemen, een duidelijke lijn valt er niet op te trekken. Sommige beurzen hebben vrij goed gepresteerd, anderen hebben het bij wijze van spreken volledig laten afweten.

De Filippijnse beurs scheert hoge toppen, die van Taiwan trekt anderzijds veel buitenlands geld aan. Maar ook de beurs van Manilla heeft geen reden tot klagen, op de Philippines Stock Exchange hebben buitenlanders dit jaar al voor 1,50 miljard dollar aan aandelen gekocht.

Een stijging met 20 procent

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Goud zal het beter doen in Yen, AUD en euro

Bij gebrek aan een Chinese markt en de daarbij horende dalende vraag naar fysiek goud heeft het voorlopig edelmetaal weinig parten gespeeld deze week. De goudprijs kon niet overtuigen, maar evenmin maken de aandelenmarkten een goede beurt.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Hoe de democratie vernietigd wordt

Het stimuleren van de economie door het centrale banken mechanisme (o.a. het faciliteren van goedkoop krediet) wordt door de overheden en Centrale Banken verkocht als zijnde positief voor de inkomensgroei en welvaartsgroei van de middenklasse. Echter het cumulatieve effect van de stimuleringsprogrammas van overheden en centrale banken doen precies het tegenovergestelde, de middenklassen worden vernietigd onder het regime van hogere belastingen, negatieve werkelijke rente opbrengsten (rente lager dan inflatie), inflatie en toenemende regulering en belastingwetgeving gericht op het ontnemen van (financiele) vrijheden voor burgers en MKB.