Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 30361 tot 30365
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Mugabe wil een goudstandaard voor Zimbabwe

Mugabe wil een goudgedekte valuta lanceren die stabiel is en die internationaal geaccepteerd zal worden. De munt moet het gebruik van buitenlandse valuta als Amerikaanse dollars in eigen land overbodig maken. In 2009 voerde Mugabe al gesprekken met Gaddafi over een goudgedekte valuta voor het Afrikaanse continent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Crisis treft vooral gezinnen met kinderen en huurders

De economische en financiële crisis verslechtert vooral de situatie van kinderen en de gezinnen waarin ze opgroeien. De situatie van ouderen is licht aan de beterhand. Dat besluit de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid in haar jaarlijks rapport in kader van de Europa 2020-strategie. Opvallend is dat de toename van het risico op armoede of sociale uitsluiting zich uitsluitend bij huurders toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Olieprijs zal dit jaar stijgen… en niet dalen!

Sommige waarnemers zijn er vast van overtuigd dat de olieprijs gedoemd is om te dalen, gegeven het feit dat de U.S. haar grote voorraden aan schaliegas op de markt zal gooien. Maar tot dusver valt daar weinig van te merken, de markt lijkt niet echt wakker te liggen van het schaliegas-verhaal.

Harry Tchilinguirian, head of commodities market strategy bij BNP Paribas, heeft echter een heel ander verhaal. Hij gelooft namelijk niet dat het schaliegas-verhaal, het moge waar zijn of niet, veel invloed op de olieprijs zal hebben. Tchilinguirian ziet de olieprijs stijgen en niet dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

“Europese Verenigde Staten zijn een compleet mislukte unie”

De Europese Unie is een open economie, het is de grootste exporteur en importeur van goederen en diensten. Maar de alsmaar voortwoekerende Europese schuldencrisis en de problemen in de banksector bedreigen Europa van binnenuit. Dit gevaar valt moeilijk te bezweren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Short squeeze goud komt dichterbij

Het aantal shorts op de papieren goudmarkt neemt voor de 6e opeenvolgende week toe. Het aantal short posities is momenteel al goed voor 14,6 miljoen ounces goud. De negativiteit rond het gele edelmetaal blijft toenemen. Als de goudprijs de weerstand van $ 1.400 kan doorbreken onder impuls van de fysieke vraag naar goud, komt een short squeeze heel dichtbij zegt