Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 30371 tot 30375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

België ontleent 10 % van zijn goudreserves

De Belgische centrale bank verklaarde deze week dat ze 25 ton goud of 10 % van de goudreserves hebben ontleend. België heeft officieel een goudvoorraad van 227,5 ton. Eind 2011 had België nog 84,3 ton goud ontleend, in 2012 gemiddeld 48,1 ton aldus

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Ook Rutte zinspeelt op alsnog bezuinigen

Ook premier Mark Rutte (VVD) bereidt Nederland weer voor op extra bezuinigingen.

"Het ziet ernaar uit dat je er rekening mee moet houden dat er toch iets moet gebeuren", zei hij dinsdagavond na een partijbijeenkomst in Den Haag, meldt de NOS woensdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Invallen in onderzoek miljoenenoplichting ABN Amro

In een onderzoek naar een mogelijke miljoenenoplichting van ABN Amro, heeft de FIOD dinsdag in Nederland en op Bonaire 22 woningen en bedrijven doorzocht.

Daarbij zijn administratie, luxe auto's, een boot, vier pick-ups, meerdere scooters en 20.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Dat heeft het functioneel parket van Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

OESO somber over Nederlandse economie

Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in de woensdag gepresenteerde World Economic Outlook.

De OESO verwacht een economische krimp van 0,9 procent voor Nederland in 2013. Daarmee is de denktank van de geïndustrialiseerde landen somberder dan het Centraal Planbureau (CPB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), die eerder dit jaar een krimp met 0,5 procent voorspelden.

Bron:
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Hedgefondsen waren in vijf jaar niet zo negatief over goud

Sentiment goud onder hedgefondsen op laagste punt in vijf jaar

Hedgefondsen zijn in vijf jaar tijd niet zo negatief geweest over goud als nu. Ondanks het stimuleringsprogramma van de Federal Reserve en de monetaire experimenten in Japan laten vermogensbeheerders het edelmetaal links liggen. De grote prijsdaling van april leverde een volatiliteit op waar niet alle fondsbeheerders zich aan willen wagen. Bij voorkeur belegger ze in aandelen en obligaties, die de laatste tijd een beter rendement behaalden dan goud.