Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 30376 tot 30380
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Hoe ziet de economische toekomst eruit?

Het globale westerse monetaire stelsel bevindt zich momenteel op de rand van de afgrond. Het klinkt misschien weer lekker dramatisch maar wanneer je kijkt naar de internationale ontwikkelingen bij de centrale banken en ziet welke beslissingen er worden genomen dan zul je het toch eens moeten zijn met de eerst zin, nietwaar? Helemaal als je begrijpt hoe het systeem van ongedekt geld functioneert en welke rol ‘schuld’ hierin speelt. Ik heb het gevoel dat wij ons, als samenleving, aan de vooravond van iets groots bevinden en dat weinig Nederlanders dit eigenlijk maar beseffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

US Mint verkoopt terug gouden munten,… 40 % boven spot

Een maand geleden had de US Mint de verkoop van de 1/10 ounce golden eagle opgeschort. Sinds gisteren is de munt weer verkrijgbaar. De gewenste koper moet daarvoor slechts $ 195 betalen + $ 5,95 voor de doos en $ 4,95 voor de verzendkosten. Hierdoor betaalt de koper een premie van ruim 40 % boven de spotprijs, aldus

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Het Europese probleem in één grafiek: geen kredietverlening = geen groei

Er bestaat een simpel geheugensteuntje voor de Keynesiaanse wereld: kredietverschaffing = groei. Of, belangijker nog, geen kredietverschaffing = geen groei. En dat is in een notendop de samenvatting van het Europese probleem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

China heeft de buitenwereld niet nodig: 1,3 miljard Chinezen willen consumeren!

Een paar zwakke economische cijfers volstaan om het scenario van een harde landing voor de Chinese economie op te frissen en weer op tafel te gooien. Momenteel is het weer zover: de knieval bij de grondstoffen weerspiegelt de vrees voor een zwakke Chinese economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Miljoenenboete Total in VS wegens corruptie

Het Franse olieconcern Total betaalt in de Verenigde Staten boetes ter waarde van in totaal 398 miljoen dollar (308 miljoen euro) in een omkopingszaak. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdag bekend.

Total zou zich schuldig hebben gemaakt aan het betalen van steekpeningen om olie- en gascontracten te verkrijgen in Iran.