Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30376 tot 30380
Bron: news.yahoo
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Breaking: Grieken sluiten Nationale TV en Radio zenders

Weer duizenden banen op de tocht...

Griekenland gaat Nationale TV en Radiozenders sluiten om te kunnen bezuinigen. Dit gaat ten koste van duizenden banen.

Greece's conservative-led government said on Tuesday it was closing the country's state broadcaster ERT to save money.

The move, which is part of budget cuts in exchange for a fresh slice of bailout funds, will result in the possible loss of up to 2,600 jobs.

Simos Kedikoglou, the government spokesman and a former anchor at the Hellenic Broadcasting Corporation, made the shock announcement that the 70 year old station would stop broadcasting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Afremmen QE door Fed zal niet zonder gevolgen blijven in Azië

Het afremmen van qe door de Fed zal niet zonder gevolgen blijven in Azië. De waarschuwing is afkomstig van de Japanse broker Nomura Securities. Dankzij de ruime monetaire politiek waar de Amerikaanse centrale bank mee uitpakte is er veel geld naar Azië gevloeid.

Vooral de groeimarkten kenden een grote influx van kapitaal. In combinatie met een verlengde periode van lage rentevoeten heeft dit de economische fundamenten onder de economieën in de regio verzwakt. Nomura verwacht dat de Fed vanaf september op de rem zal gaan staan.

Opletten voor avonturen op de forexmarkten

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Vrije val van de Europese economie tot stilstand gebracht

De 1ste signalen dienen zich aan dat de Europese economie het iets beter stelt. Voorlopig betreft het nog prille signalen zoals een lichte verbetering in de Britse dienstensector. Bovendien krijgen landen als Spanje ook weer wat meer zuurstof om ruimer te kunnen ademen.

Maar veilig thuis zijn we zeker nog niet, dat werd aangetoond door de Markit purchasing managers indexes (PMIs), de index van de aankoopmanagers in de Euro-zone. Deze index gaf aan dat de recessie nog niet achter de rug is, dit kwartaal kan nog moeilijk worden.

Kijken naar de Fed

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Dit is waarom Google het beter zal doen dan Apple

Recent vierde Apple nog de 50 miljardste app-download, alvast een gigantische mijlpaal. Maar ondertussen is Google er in geslaagd om Apple voorbij te steken op het aantal downloads per maand. Vorige maand telde Android 500 miljoen meer downloads dan Apple waarmee Android het meest populaire app-platform van het moment is.

Recent lanceerde Samsung nog enkele toestellen met Android waardoor het aantal Android-toestellen is gestegen tot 900 miljoen. Dit zijn er 50 procent meer dan de 600 miljoen Apple-toestellen. Hoewel er minder geld uitgegeven wordt aan Android-apps en de meeste Android-apps nog steeds van mindere kwaliteit zijn, zijn ze wel uitgegroeid tot de meest populaire apps.

Apps zijn cash cows

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in mei minder goud en zilver

Beleggers kochten in mei wat minder goud dan in april, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de US Mint en de Australische Perth Mint. Beide munthuizen hebben het in april heel erg druk gehad, omdat koopjesjagers allemaal tegelijk goud en zilver kochten na de grote prijsdaling. In mei werd er wederom veel goud en zilver verkocht aan beleggers, maar de aantallen zijn wat minder extreem.

In mei verkocht de Perth Mint in totaal 86.983,54 troy ounce aan goudbaren en gouden munten, vergeleken met een totaal volume van 111.505,06 troy ounce in de maand april. Ook werd er wat minder zilver verkocht, want het totaal aan zilverbaren en zilveren munten kwam de afgelopen maand uit op 587.454,82 troy ounce. Dat is meer dan in februari en maart, maar minder dan het recordvolume van 1,1 miljoen troy ounce in de aprilmaand.